Havet är djupt och outforskat, vilket gör det till en perfekt skådeplats för det svenskutvecklade skräckspelet #Soma. #Frictional Games satte standarden för "spring och göm dig"-spelen med #Amnesia: The Dark Descent, men den här gången kommer de läskiga momenten i andra former.

– Soma kommer vara läskigt på andra sätt än Amnesia och jag hoppas verkligen att folk tycker att det är en ny upplevelse. Det har kommit så många spel som bara går ut på att springa från monster, så jag tror att spelarna har blivit härdade, berättar creative director Thomas Grip i en intervju med Gamingbolt.

Målet är att återigen gjuta nytt liv i skräckgenren och Grip tror att Soma kommer var precis lika skrämmande som Amnesia, om än på ett annat sätt. Mer psykologisk skräck och mindre gömma sig i skåp utlovas.

Läs hela intervjun för att lära dig mer om Soma och dess utveckling.

Precis! de där jäkla avgrunderna var sjukt obehagliga. (ser/ser inte fram emot att köra det i förstaperson med oculus rift, haha) 12/01 Att dyka och sedan komma över en rak jäkla kant där det helt plötsligt blir avgrundsdjupt och kolsvart. DET är hur läskigt som helst, uschaan. 12/01 Kommer bli fantastiskt! Och feta credz att de lägger så mycket tid på polish, det uppskattas :) 12/01 Hoppas både på detta och det nya SH, det behövs ett bra skräckspel :-) 12/01 Tror han mena att hitta på nya sätt att skrämma spelaren på. P.T. kändes ju faktiskt jävligt fräscht. Storyn lär ju faktiskt bli ganska förutsägbar om de inte vill göra något eget påhitt - vilket jag just nu faktiskt känner mig lagom okej med. Pyramid... 11/01 Troligtvis inte med tanke på att det universumet redan är alldeles för känt och totallt överexploaterat. Skräckspel där man redan känner till det som ska vara det okända och skärmmande funkar ju inte som skräckspel. Bland annat därför Alien Isolation... 11/01 Garanterat, men man vet ändå aldrig. Frictional games brukar ha hög standard när det kommer till skräckspel. Amnesia var äckligt läskigt tyckte då jag samt dom äldre spelen som jag nu av någon korkad anledning glömt bort namnet på.... höll på att skriva... 11/01 Tjejerna/grabbarna på Frictional brukar veta vad dom håller på med. Det här blir onekligen intressant! 11/01 Oh jag gillar undervattens spel, detta kan bli grymt :D 11/01 Det verkar lovande detta spel. Jag kan tycka att det är lite synd att de körde på med en massa marknadsföring med filmer med mera så tidigt - folk riskerar glömma bort detta innan det kommer ut. 11/01
Skicka en rättelse