Vi som spelar mycket och hänger på spelsajter varje dag har ett perspektiv när det gäller vår hobby och livsstil – de som inte är fullt lika hängivna har givetvis ett annat. Ibland kan det därför vara intressant att se hur den vanliga pressen reagerar på fenomen som är vardagsmat för oss. Till exempel det kriminella livet i #Grand Theft Auto V.

Nerikes Allehanda har testat #Rockstars storspel och kallar det för ett "vålds- och sexspel". Reportern som spelar är generellt negativt inställd och lyfter fram "onödigt våld" och sexköp som särskilt dåliga egenskaper. Inte okej, tycker han, och vill belysa för föräldrar vad det är för typ av spel. Se klippet nedan för den fullständiga rapporten.

https://csp-ssl.picsearch.com/video?a=RJ6neTHSfRryQsWX4e0gW4G...

Tack till beersgarden för detta #nyhetstips!
Men hur kul är det egentligen att bara gå runt och skuta eller slå ner folk på gatan osv, när du kan göra SÅ MYCKET MER. Du har ju en hel värld att utforska du kan göra vad du vill som att dyka och utforska havet eller åka bil igenom hela staden. Han... 23/06 Spel ska reflektera, så enkelt är det. Jag förstår inte varför man ska skärmas från det som händer där ute, verkligheten är ju värre... Barn måste förstå också att inte allt är sockerdoppat och sött, vi lever inte i Willy Wonkas chockladfabrik.. 13/04 Moralpanik! Sen har ju en del här "tomtar" på loftet... Nuff GTA spelen har ju alltid och kommer alltid att ha möjligheter att "Rocka loss" , men det är ju spelaren som väljer huruvida man vill göra det eller inte. Spelen är och förblir våldsamma, tack... 05/03 Han säger det själv, 'man kan göra vad som helst'. Han hade kunnat köpa en bil, åka runt och njuta av staden. Men han väljer att skjuta ned folk och köra över dem med bilen och avsluta med strippklubb. Han är inte så jävla fredligt sinnad han inte. 12/01 Hade AIn varit bättre kanske han hade haft en poäng men liksom GTA3 för tio år sen så känns det aldrig som man dödar riktiga personer, bara hyfsat animerade grafikdockor som beter sig efterblivet och förutsägbart så fort något händer. 12/01 Verkar som han missar moralen i det hela också :/ Han säger "det kommer polisen, men jag kan bara skjuta han om jag vill". Ja gör du dumma saker så blir det konsekvenser av ditt handlande. Men det missar han verkar det som. Realism är något som har vuxi... 12/01 Men gode gud, den reportern är ju inte ens en nerd eller geek eller gamer rent generelt.. Han borde inte ens ta i en konsoll.. Det är en whimp bara, en som borde skyddas från blöjutslag, för at INTE dra upp min dotter på 11 , för då får han stryk i verk... 12/01 Haha, herregud. Han springer ju och skjuter ner människor på gatan. Spelet är vad du gör det till, du kan också skjuta ner människor på gatan och köpa sex i verkligheten. Nu har du en möjlighet att göra allt detta utan att skada någon? Varför inte? 12/01 Vänta bara tills de går loss på SuperMario - en pedofil-liknande gestalt de skall manövrera runt - Barn skall inte ens ta emot godis från sånna gubbar ännu mindre leka med dom 12/01 Det komiska är fortfarande , DET ÄR OK ATT DÖDA!!! Men att köpa horor och andra kriminella aktiviteter är faaaaaaarligt... haha jävla nötter ! jag är så trött på alla jävla PK människor som tar illa upp av ta mig fan allt som händer nu för tiden. 12/01
Skicka en rättelse