Mannen bakom efterlängtade The Witcher 3: Wild Hunt sätter Geralt i fint sällskap.

Releasen för The Witcher 3: Wild Hunt har skjutits upp till 19 maj, men det hindrar inte teamet från att resa jorden runt och ge intervjuer. Franska spelsajten Jeuxvideo intervjuar (på engelska) en av CD Projekts grundare, Marcin Iwinski.
I videon berättar han bland annat om hur otroligt högt ansedd Witcher-sagan är i östeuropa, den nya spelbara karaktären Ciri, och varför spelet skjutits upp ännu en gång.

Jag tycker inte det är ett problem. CDPR har använt klyschan på ett väldigt bra sätt, och inte låtit det definiera handlingen på ett förutsägbart, tråkigt, och framför allt meningslöst sätt. I och med de varit så konsekventa hela tiden så har vi börjat... 13/01 Jag gillar alla "story's" som stimulerar mig. Det är aldrig en fråga om den ena eller den andre...Bara svagsinta personer säger att man måste bara föredra en typ av Författare och/eller storyline. *edit* I detta fall så gillar jag troligtvist Tolkien... 12/01 Jag håller med dig. Men det är ett klassikt knep för att man ska kunna exponeras i spelvärlden (du vet troligtvis inte allt om Witcher-världen, så man låter den spelbara karaktären sig lära om allting samtidigt som du lär dig de sakerna för första gånge... 12/01 Det har nog ganska mycket att göra med att fantasy som genre var väldigt ung och framförallt outvecklad när det begav sig för Tolkien. Sedan dess har ju tusentals författare med avstamp i Tolkiens gamla lära skenat iväg i alla möjliga riktningar med sit... 12/01 Böckerna, iallafall de två novellsamlingarna på svenska, är utan tvekan bland det bästa som man kan läsa i fantasy genren. 12/01 Jag håller nog med. Det är väl för att det är så svart och vitt i Tolkiens värld? The Witcher är lite smutsigare. Jag gillade Tolkien betydligt mer förr när jag var yngre, numera tycker jag att high fantasy känns så drygt...the Witcher kanske också är... 12/01 Jag har fortfarande svårt för Geralt och det klassiska "jag har tappat minnet"-storyn. Blir lite kliché... Jag gillar dock verkligen spelen på nästan alla andra sätt. 12/01 Enda som är lite synd är att medan fantasy-berättelserna blir bättre så blir Sci-Fi i dagens läge rätt "meh". Senaste Star Trek-filmerna t ex är ju helt motsatt Roddenberrys bild om en värld som enats och gått förbi krig, hat och fattigdom till att stäl... 12/01 Jag önskar att The Witcher inte var en direkt kopia av Michael Moorcock's protagonist, dock. CDPR gör ett magnifikt arbete med ett varumärke som nog för alltid kommer att lukta lite unket. 12/01 Det här är nog lite kontroversiellt, men jag tycker the Witcher's universum är mycket mer intressant och nyanserat än Tolkiens. Inte att det är bättre nödvändigtvis, bara att de försöker vara olika saker och jag inte finner Tolkiens speciellt spännande... 12/01
Skicka en rättelse