#Microsoft piggar upp det nyhetsfattiga januarimörkret med beskedet att #Forza Motorsport 6 är på gång. Spelet tillkännagavs samtidigt som Ford presenterade en helt ny modell av sin asfaltsslukare Ford GT, och en tillhörande Forza 6-trailer lutar mer åt reklam för bilen än för spelet. Men snygg är den – första halvan av filmen visar hur bilen presenteras i spelet (med förbehåll för sena nedskalningar, men sånt är vi vana vid).

Utvecklarna jobbar tätt med Ford och det innebär att du får köra skönheter som Shelby GT350 Mustang och F-150 Raptor. Men vi överraskas inte om det skulle bli möjligt att köra bilar från andra tillverkar också.

Det ges snålt med detaljer, men spelet är Xbox One-exklusivt och gameplay visas under E3-mässan i juni. Eftersom Forza-spel brukar släppas i september-oktober gissar vi på premiär då. Förhoppningsvis blir det anständiga mängder bilar och banor redan från start (#Forza 5 hade färre banor än original-#forza|Forza).

Den nya Ford GT-kärran tillkännagavs på North American International Auto Show i Detroit i går och den lanseras nästa år, 50 år efter att förebilden Ford GT40 vann 24-timmars på Le Mans. Auto motor & sport skriver att i en dubbelturbomatad V6:a med över 600 hästkrafter sitter i bilen, och enligt Ford levererar den bland det bästa förhållandet mellan vikt och kraft av konsumentorienterade bilar. Förmodligen blir den aningen för dyr för de flesta av oss, som därför får sikta in oss på att köra den i Forza 6 istället. Eller dregla vidare efter föregångaren Ford GT från 2005-2006, som enligt undertecknad är bland det roligaste man kan köra i Forza 2-4 samt en av tidernas snyggaste bilar. Vad tycker du?