Men Rockstar ger plåster på såren.

#Grand Theft Auto V till pc missar releasedatumet den 27 januari. Det beskedet kom från #Rockstar Games alldeles nyss. Nytt releasedatum för pc-versionen av GTA V är den 24 mars.

Därmed bekräftas farhågorna om att GTA V skulle flyttas fram i sista stund, oro som uppstod när systemkraven inte dök upp som utlovat kring jul. Att det inte släpps några officiella skärmdumpar har spätt på oron. Rockstar avfärdade förseningsryktena så sent som förra veckan, ett uttalande som tappat en del av sin tyngd i dag.

Det dröjer till den 24 mars innan du får uppleva det här.

Skälet till förseningen är det gamla vanliga – det behövs mer utvecklingstid för att göra spelet så bra som möjligt. Så här låter det:

Our apologies for the slight shift in the date but the game requires a few extra weeks of testing and polish to make it as good as can be. Moving a release date is never a decision we take lightly and is a choice we make only when we know it is in the best interests of the game and our fans. Thanks everyone for your understanding and we assure you these few extra weeks will be worth it when the game does arrive in March.

Pc-versionen sportar bättre grafik än konsolsyskonen, och den kan köras i 1080p i 60 bilder per sekund, står att läsa i förseningsbeskedet. Samtidigt nämns stöd för 4K-upplösning; vi gissar att man inte vill prata 60 bilder/sekund i den upplösningen. Det blir också stöd för upp till tre bildskärmar och Nvidia 3D Vision.

Spelet skeppas med filmverktyget Rockstar Editor, med vilket du kan redigera och publicera ingame-filmer till Social Club och Youtube.

Vi har ett par plåsterlappar att sätta på såren. För det första – systemkraven.

Plåsterlapp nummer två – de första officiella skärmdumparna från pc-versionen.

Ytterligare tröst kommer i form av förstapersonsläget, GTA Online för upp till 30 personer, Online heists, med mera. Fortfarande värt att vänta på?

14 April? :( https://twitter.com/RockstarGames/status/570238018386337792 24/02 Lol perfekt. Får inte pengar tills mars (pengar knas) så mina polare kan inte starta utan mig HAHA! Ägda :D 17/01 Jepp. Det kan tänkas vara åtminstone en av anledningarna till all rage. Särskilt eftersom GTA från början endast var ett PC-spel. 16/01 Ok, gta 1, gta 2 var först på pc. Men från gta 3 och fram till idag, har samtliga gta släppts på konsol innan pc. 16/01 Ja? Eller va?! Det vet inte jag iaf. Vilken konsol kom GTA först till? Och vilken konsol kom GTA 2 först till? Och 3:an? 16/01 3G modem med 50GB/månaden :) 16/01 Tur att du har humor iaf, det kommer vara fyhelvete mycket problem med spelet med tanke på att det kommer bli en halvtaskig port som vanligt. Ah, ska bara köpa en konsoll också, för det är ju ett bara. Betalar inte 4000 för att spela GTA 5 16/01 Kommer spelet att kosta lika mycket som ett 18 månader gammalt spel eller förväntar dom sig att man ska betala fullt pris för det? Hade alla versioner kommit samtidigt så hade jag köpt det till PC direkt men efter 1½ år så betalar jag nog inte ens halva... 16/01 Jag tror besvikelsen ligger i kombinationen av den totala oförmågan att tillgodose ett behov och inte ens öppna käften om PC för än efter en lång tid och att man sedan missar releasedatumen och tillkännager det tamejfan på minuten som tryckerierna borde... 15/01 Handlar mer om att de "bekräftade" att det inte var nån försening trots rykten om det. Och nu knappt två veckor till release. FU pc fans. Ni får vänta lite till för ni vill ju ha meningslöst material som kan patchas in senare precis som consolerna har... 14/01
Skicka en rättelse