Våldsdebatt – en gemensam nämnare för Grand Theft Auto-serien och A Clockwork Orange, Stanley Kubricks en gång i tiden mycket kontroversiella film. Därför känns det fullt logiskt att delar av Kubrick-filmen återskapats i multiplayer-delen av #GTA V.

GTA-tolkningen av filmen hittas på Youtube och betar av klassiska scener som den långsamt utzoomande inledningen, vansinneskörningen med bil och myteriet mot Alex. Samtidigt saknas en hel del kända scener, t.ex. den där Alex tvångskollar våldsfilm, så GTA-varianten räcker inte som ersättning för originalet. Likväl, det du får är sex minuters imponerande jobb av GTA Series Videos. Real horror show, om man så vill.

A Clockwork Orange blev mycket omdebatterad när den släpptes i i Storbritannien 1972, och påstods ha influerat till våldsdåd. Regissören Stanley Kubrick drog tillbaka filmen och det dröjde till regissörens död 1999 innan den blev tillgänglig på bredare front. GTA V har inte gått samma öde till mötes hos britterna, men väl hos vissa australiska återförsäljare.

I går kom beskedet att pc-versionen av GTA V försenats. Releasedatumet är nu satt till den 24 mars. För att få igång spelet på dator behöver du den här hårdvaran.