Vad vore väl mer logiskt än att Kubricks våldsamma film återskapas i Rockstars våldsamma spel?

Våldsdebatt – en gemensam nämnare för Grand Theft Auto-serien och A Clockwork Orange, Stanley Kubricks en gång i tiden mycket kontroversiella film. Därför känns det fullt logiskt att delar av Kubrick-filmen återskapats i multiplayer-delen av #GTA V.

GTA-tolkningen av filmen hittas på Youtube och betar av klassiska scener som den långsamt utzoomande inledningen, vansinneskörningen med bil och myteriet mot Alex. Samtidigt saknas en hel del kända scener, t.ex. den där Alex tvångskollar våldsfilm, så GTA-varianten räcker inte som ersättning för originalet. Likväl, det du får är sex minuters imponerande jobb av GTA Series Videos. Real horror show, om man så vill.

A Clockwork Orange blev mycket omdebatterad när den släpptes i i Storbritannien 1972, och påstods ha influerat till våldsdåd. Regissören Stanley Kubrick drog tillbaka filmen och det dröjde till regissörens död 1999 innan den blev tillgänglig på bredare front. GTA V har inte gått samma öde till mötes hos britterna, men väl hos vissa australiska återförsäljare.

I går kom beskedet att pc-versionen av GTA V försenats. Releasedatumet är nu satt till den 24 mars. För att få igång spelet på dator behöver du den här hårdvaran.

haha alltså seriöst.... att du inte ser skämtet är ju komik på hög nivå. Sen att du pekar fingrar och upplyser andra vad som är "tidlösa klassiker" och menar på att folk som inte håller med dig saknar egna åsikter, är snarare brist på tolerans och ack,... 15/01 Upplys mig om hur åldern är relevant för tidlösa klassiker. Jag tror det snarare handlar om att du inte riktigt har egna åsikter och tittar på sådant som är hippt. Är dina favoritfilmer Transformers, American Pie och The Fast and the Furious? 15/01 Jag skaffade filmen för att alla säger den är jätte bra typ bästa filmen som gjorts men när jag såg den satt jag hela tiden och undrade "vad fan är det här för skit". Jag orkade se klart filmen o ja jo den hade väl ett budskap, thats it. 15/01 haha aww :( retat upp alla kränkta 30 +are ? ;') 15/01 Jaha. Adam Sandler kanske kommer med någonting nytt snart... 15/01 för gamla människor också tyvärr :/ 15/01 Dum och Dummare rullar på biograferna just nu. Kanske lite mer i din smak. 15/01 Jo, den är fantastisk. Stilbildande och ett filmiskt mästerverk. En besk satir över samhället som de flesta missuppfattar eftersom de tror att den glorifierar våld och droger. Det enda som stör mig lite är att både boken och filmen är så långt före sin... 15/01 Nadsat, Rysk-Engelska som Anthony Burgess uppfann för boken. Man kan behöva ett lexikon, ja. 15/01 Drogs tillbaka - var det inte UK då bara? Jag såg den då både på 70- och 80-talet i sverige. Stor del av konstens betydelse, alltså film och spel också, är att hantera många saker man är rädd för - och ha kontroll över det. Därav så mycket våld, krig... 15/01
Skicka en rättelse