Utvecklingen går onekligen fort i den teknikdrivna spelbranschen. I slutet av 2012 förhandstittade vi på ett överlevnadsspel med zombier som hette #The War Z. Det var i princip en beta, men någon sådan ettikett fanns inte på Steam på den här tiden, och early access-fenomenet skulle lanseras första några månader senare.

Hade The War Z släppts idag hade det kanske tagits emot på ett helt annat sätt, men det gjorde det alltså inte, och många plockade fram sågen. Utvecklarna har varit med om mycket under resans gång, och i ett inlägg hos Gamasutra berättar upphovsmannen Sergey Titov öppenhjärtligt om både motgångar och framgångar.

Det matiga inlägget avslöjar hur mycket de sålt, vilka misstag de gjort och vad de lärt sig. Det visade sig till exempel att det inte var någon lysande idé att sälja ammunition för riktiga pengar. En liten utveckare behöver också lyssna mer på spelarna och kan inte ignorera den högljudda minoriteten på samma sätt som en stor utvecklare. Tvärtom menar Titov att man måste lyssna på de arga spelarna.

Idag har The War Z döpts om till #Infestation: Survivor Stories.

Läs hela artikeln hos Gamasutra

Måste vart ett annat spel, något sådant packet fanns aldrig. Bas versionen kostade 29:99$ och de andra dyrare packeten innehöll extra gäst nycklar och ingame curancy för att hyra en server. Men de dyraste packet kostade som sagt 49:99$ typ 350kr. 17/01 vad jag vet så det jag köpte var runt 100 dollar något. 17/01 Tror du tänker på ett annat spel dyraste versionen av alphan "Legendary Package" kostade 49:99dollar (vilket kan ha varit runt 350kr för 2 år sen.) 16/01 köpte in mig i alphan för typ en tusenlapp när det kom var så upphypad av det, och DayZ. lirade första dagarna men sen vart det inge mer, var bara konstigt tyckte jag först, testade lite senare igen kanske 1 månad efter att det fick early release, å då... 16/01 Byta namn och försöka sälja möget ett gång till? Jävla as. 15/01 -En Alpha är sällan perfect. Det som finns att köpa i marketplace är inget som gör spelet pay2win en Pimp hatt och en Varg mössa är de ända items som kostar pengar.(Dessa mössor/hattar går att hitta i spelet) (Allt annat i market place bekostas av ingam... 15/01 Killen som spelar spelet är John "TotalBiscuit" Bain och hör till de mest relevanta spelinformatörerna i världen. Han vet i högsta grad vad han pratar om. Sen har jag svårt att se hur någon hardcore gamer förväntas nöta riktiga pengar på respawns och... 15/01 Gamasutra-artikeln är hemskt arrogant och vägrar erkänna alla verkliga problem som existerade, allt skylls på allt och alla andra. Om en spelutvecklare är så oärlig även vid tillfälle att prata om hur saker faktiskt var så bör ingen ha något förtroende... 15/01 Bara marginellt? Nåja tyck vad du vill, spelet har du förbättrats på många plan samma med utvecklarna oavsett vad du säger, jag har då sagt mitt nu och sätter då punkt efter min diskussion gällande detta. 15/01 Detta spelet har fortfarande mindre buggar än både DayZ modden och standalonen. Ska inte säga att de är ett bra spel men har faktiskt haft kul med de. Och för de 90kr jag la på de när de kom ut så ska jag inte klaga 15/01
Skicka en rättelse