"Swatting" - att lura polisen att göra onödiga insatser mot oskyldiga personer - är ett växande problem i USA men nu har en federal domstol satt ner foten rejält. En 34-åring i Omaha har dömts till ett flerårigt fängelsestraff och dessutom höga böter efter att ha erkänt sig skyldig till delaktighet i en grupp som systematiskt lurat poliser..

Nu väntar fem år i federalt fängelse och böter på drygt 643 000 kr - en summa som knappas täcker de enorma kostnader rigorösa polisinsatser kostar. Sex andra personer i samma gäng har dömts för liknande saker sedan arresteringarna påbörjades.

Förhoppningsvis så förlänger dom straffet... Ett par mille i skattepengar samt så riskerar dom livet på dels han som streamar och hans familj och så kanske någon annan hade behövt den insatsen skarpt. 09/02 Helt rätt, dålig ton av mig där, ber om ursäkt! I övrigt från ditt inlägg så vill jag bara kommentera att du skriver att man till exempel ska kolla om samtalet kommer från samma ställe i landet; Man kan inte anta saker om larm där andras liv är i fara.... 16/01 Det första jag hörde om liknande händelse var phantomlord som fick insatsstyrka på sig och nu detta, alltså det är farligt att vara streamare i USA numera. Iaf om du blir lite känd och folk vill dig illa, fan sjukt ... 16/01 Vilka är "vi" i ditt exempel? Det är skillnad på USA och Sverige ;) 16/01 Swatting är helt sjukt. Jag tycker faktiskt att straffet är motiverat. 16/01 Jävlar i havet, Sapiens... 16/01 Tips för framtiden, börja inte med "Såhär ligger det till;". Låter rätt illa oavsett vem som säger det. Låt dina argument tala för sig själv. Hursom... För killen som blev swattat ökade ju faran för hans liv markant när polisen kom. Dvs det finns ju all... 16/01 Ja det kan man ju hålla med om poliser tjänar dåligt, men sämre i USA. 16/01 Det går inte att ändra det som har hänt plågsamma upplevelser sätter sina spår hos folk, men vi kan välja att inte göra det värre för de som varit utsatta för det. Dra dessa skämt med en bärs i handen i en privat sfär tillsammans med gubbsen istället. 16/01 Någonting som också måste nämnas är att dessa sakerna inte är önskvärda. De är inte optimala. Men det är de bästa metoderna vi har i nuläget. Problemet med själva tesen från alla som pratar om frihet och integritet i den här typen av fall är även att... 15/01
Skicka en rättelse