Igår släpptes early access-versionen av #H1Z1. Tanken var att FZ skulle streama lanseringen, men den sköts upp och präglades av problem, så det blev inte av. Om det fungerar ikväll så är planen att vi streamar klockan 19.00. Du hänger väl med då?

Men det är inte enbart tekniska besvär som präglat #Sony Online Entertainments #Dayz-utmanare. Rapporter på nätet, bland annat hos reddit, belyser att det går att köpa vapen och ammunition för riktiga pengar. Ett grepp som i allmänhet betraktas som pay-to-win.

We will NOT be selling Guns, Ammo, Food, Water... i.e. That's kind of the whole game and it would suck in our opinion if we did that.

Tidigare har företaget sagt att de inte tänker sälja vapen, ammunition, mat eller vatten. Eftersom jakt på dessa prylar utgör hela spelet så skulle en sådan försäljning "suga", enligt SOE själva. Designbeslutet bekräftades för fyra dagar sedan när en representant för spelet berättade mer i ett filmklipp (spola fram till 40:41).

Men på dessa dagar har de alltså hunnit svänga i frågan, och nu går det att köpa in air drops för cirka 25 kronor. Det innebär inte att du får prylarna rakt i ditt inventory, utan att de landar ute i terrängen så att vem som helst kan plocka upp dem. Urvalet av förnödenheter är slumpmässigt och paketet kan även innehålla zombier.

Syftet med systemet är att göra spännande evenemang för många spelare som slåss om föremålen. Rapporter från spelare och streamare menar dock att systemet många gånger gynnar de som betalat för sig. SOE förklarar att det i nuläget inte fungerar som det ska på grund av inloggningstrassel och överbelastade servrar.

Vad tycker ni, okej free-to-play-design eller pay-to-win?

Ahh i see Tack :) 17/01 det blir indirekt pay2win för den som får krafset, även om det inte va han som betalade. 17/01 Ja visst, en annan klan av låt säga två till tre spelare som kan spelet bättre, precis som i planetside 2. Det har vi gjort i över två år och det är inga som helst problem. Jag brukar kalla affärsmodellen "Play to win" 17/01 det finns folk som fan tycker spel är pay 2 win så fort du fan kan köpa en tshirt eller nått i ett spel, Gillar verkligen inte spel där du kan köpa "power" men än så länge av runt 20 timmars speltid i spelet har jag inge problem med det, och har sätt... 17/01 1. Jag tycker kartan är ganska liten (något mindre än DayZ faktiskt)och lättnavigerad. Det finns små turistkartor här och där, och det i kombination med gatuskyltar och en karta (antingen den som finns som steamguide eller myh1z1.com) är det väldigt.... 17/01 Ångrar att jag köpte det just nu, men det blir nog bättre får man hoppas. 1) Kartan är enorm (tror jag) och det är omöjligt att hitta till sina polare (iom att man inte har en karta utan får kolla på typ fast uppsatta "turistkartor"). 2) Finns knappt... 16/01 ser bara negativa användarrecensioner på spelet så skippar nog detta. Mycket negativa på Rust o DayZ också märkte jag, kollade på 7 days to die o mest positiva o det kan jag personligen rekommendera att köra pve på med polare. Tack vare det blev jag int... 16/01 Hur hittar man streamen? 16/01 Se de lyssnar..lite iaf :) http://www.reddit.com/r/h1z1/comments/2sn8k6/status_update_1162015_910am_pst/ 16/01 Tur att det fortfarande finns någon som är positiv iaf, jag var också det en gång i tiden, tills jag märkte att portarna bara blev sämre och sämre. 16/01
Skicka en rättelse