Igår frågade vi oss om zombiespelet H1Z1 är pay-to-win, med anledning av de airdrops spelarna kan köpa för riktiga pengar. Inuti dessa kan man hitta vapen, ammunition, vatten och medicin, men det är möjligt att förlora innehållet till andra spelare. Diskussionen pågår fortfarande och åsikterna går minst sagt isär. Har du köpt spelet och tycker att airdrops låter misstänkt likt pay-to-win så betalar SOE tillbaka pengarna – utan att ställa några frågor.

– Tycker du att airdrops är ett problem så kan du begära återbetalning hos bwilcox@soe.sony.com. Det här erbjudandet gäller fram till måndag och gäller folk som köpt spelet innan klockan 10:30am Pacific (19:30 svensk tid) den 16 februari. Notera att återbetalningarna går genom oss, inte Steam. Det innebär mer jobb, så ha tålamod med återbetalningen (det kan ta oss en dag eller två), meddelar SOE-chefen John Smedley via reddit.

Enligt Smedley har 0,5% av kunderna begärt pengarna tillbaka. Innan du mejlar dem kan du spana in förändringarna för airdrops och se om de får dig att ändra åsikt.

För mer information om early access-spelet kan du följa Smedley på Twitter – hans konto är praktiskt taget ett #H1Z1-konto just nu. Utvecklarna är också aktiva på reddit.

FZ jobbar på en text om det första intrycket av spelet, samt en stream. Men inloggningstrassel och allmänt strul gör att vi får skjuta upp dem tills spelet är lite stabilare.