Igår frågade vi oss om zombiespelet H1Z1 är pay-to-win, med anledning av de airdrops spelarna kan köpa för riktiga pengar. Inuti dessa kan man hitta vapen, ammunition, vatten och medicin, men det är möjligt att förlora innehållet till andra spelare. Diskussionen pågår fortfarande och åsikterna går minst sagt isär. Har du köpt spelet och tycker att airdrops låter misstänkt likt pay-to-win så betalar SOE tillbaka pengarna – utan att ställa några frågor.

– Tycker du att airdrops är ett problem så kan du begära återbetalning hos bwilcox@soe.sony.com. Det här erbjudandet gäller fram till måndag och gäller folk som köpt spelet innan klockan 10:30am Pacific (19:30 svensk tid) den 16 februari. Notera att återbetalningarna går genom oss, inte Steam. Det innebär mer jobb, så ha tålamod med återbetalningen (det kan ta oss en dag eller två), meddelar SOE-chefen John Smedley via reddit.

Enligt Smedley har 0,5% av kunderna begärt pengarna tillbaka. Innan du mejlar dem kan du spana in förändringarna för airdrops och se om de får dig att ändra åsikt.

För mer information om early access-spelet kan du följa Smedley på Twitter – hans konto är praktiskt taget ett #H1Z1-konto just nu. Utvecklarna är också aktiva på reddit.

FZ jobbar på en text om det första intrycket av spelet, samt en stream. Men inloggningstrassel och allmänt strul gör att vi får skjuta upp dem tills spelet är lite stabilare.

http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2015/01/16/if-you-paid-for-h1z1-early-access-youre-part-of-the-problem/ 19/01 Kartan är relativt stor men med få spawnpoints och spelare tenderar att följa stora vägar och springa mot grejer som de kan se på vägkartorna. Jag har spelat spelet ett bra antal timmar och ibland så känns spelet dött om man bara springer runt i vildmar... 19/01 Helt korrekt, 18/01 Jag tycker inte att någon har rätt att klaga på den här typen av early access. Antingen väljer man att betala för att testa spelet och står sitt kast eller så väntar man tills det släpps, det är väldigt enkelt. Detta är så vanligt numera att det är i... 18/01 http://www.vg247.com/2014/08/16/h1z1-pc-ps4-gamescom-soe-live/ Säger dom att air drops kommer ha det så läs innan du spyr galla nästa gång : ) 18/01 Intressant att se resultatet av alla här som ska dela med sig av sina åsikter om en artikel som de inte vet vad den handlar om. Anledningen till att Sony erbjuder en återbetalning är för att de har medvetet ljugit för spelarna helt fram till Early Acces... 18/01 Första speltiden hittade jag en 9m pistol lite senare hittade jag en sniper gammalt jaktgevär i ett hus. Sen dess har jag inte hittat nåt 18/01 2 pilar alt. 1 hs. Så starkare en .45 i spelet. Man startar ju istortsätt med pilbåge så de gör inget. 18/01 krävs 45 pilar att döda ngn med en pilbåge, och ett skott från ett airdrop-vapen? 18/01 Jag kallade in ett airdrop. Väntate i runt 3 minuter på att det skulle komma till marken. Jag väntar och ser containern landa och går fram till den. Ut kommer typ 7 zombies och börjar attackera mig, allt jag har är en pinne så jag får panik. Helt plötsl... 18/01
Skicka en rättelse