Och gratisdagar för Playstation Plus-prenumeranter.

Under julhelgen roade sig några puerila organismer med att förstöra för Playstation- och Xbox-spelare. Konsolernas nättjänster attackerades, och både PSN och Xbox Live låg under vissa perioder nere. I helgen kompenserar #Sony det lidande som ospelbara julklappar kan ha inneburit – man ger 10 procent rabatt på det mesta i Playstation Store. Därtill får befintliga PS Plus-prenumeranter ett par gratis kompensationsdagar.

Rabatten gäller från och med nu fram till klockan 10 måndag morgon, och du får 10 procent reducerat pris på allt utom PS Plus-abonnemang, Music Unlimited och hyrfilm. För att dra nytta av rabatten måste du aktivera en speciell kod. Koden kommer dyka upp på Playstation Store och på de lokala Twitter-kontona (här är det svenska).

Om du har PS Plus-konto får du fem nya dagar utan kostnad från Sony som kompensation för julstrulet. D får ett mejl med detaljer så snart bonusdagarna dyker upp, vilket ska ske inom ett par dagar.

Problemet med 10% rabatt, som få verkar nämna eller ha koll på, är att de flesta spelen på PSN är *MYCKET* billigare till och med på friggin' ICA Maxi. Dragon Age Inq är t.ex. 150 kr billigare som fysisk kopia och du kan byta in den/sälja den när du vil... 25/01 Tänkte samma sak. 25/01 Shit happens. Så är det ju. Men att kompensera med 5 dagar, hoppas det bara är en temporär lösning som man hoppas slippa använda igen. Om man, som jag, jobbar fulltid och tar ut semester över jul, så vill man passa på att spela de dagar inget annat är... 23/01 Jo tack.. den var ju bra Sony? Ett par dagar tidigare i veckan höjde dem priset på en del spel och värt att lägga till i brödtexten är att man får INTE nyttja (dem ynka) 10% på förbokningar.... vilket är helt befängt. 23/01 Hehe nej jag var inte seriös. Några dagar utan PSN är bara nyttigt under julledighet imo. Håller med dig till fullo. Inte ska de behöva straffas, kompensation räcker gott och väl. 23/01 jag köpte tales of heart R på vitan. fick 36kr avdrag =). 23/01 Gav 408kr och 15 öre för Borderlands Pre Sequel till PS3 och Driveclub PS+ Edition för PS4. Är klart nöjd. 23/01 Både steam och PSN är likvärdiga när det gäller priser på spel. Tittar man på tex. Gat out of Hell som släpps väldigt snart till båda systemen så skiljer det sig knappt 10kr. 199kr vs 19,99€ Med 10% rabatt på ALLT finns det en hel del nyare spel som bli... 23/01 Seriöst? Du vet att det är rätt många kunder som ska kompenseras va? Det blir rätt dyrt att ge alla 480:-. Jag tycker inte vi ska kräva något av dom alls förrutom hopp om att dom försöker skydda sig mot framtida attacker. 23/01 Ett års plusmedlemskap för att ha förstört den lilla tid jag hade framför min kära ps4 under jul tycker jag de kan ge mig :( 23/01
Skicka en rättelse