Radeon R9 380X närmare än midsommarstången, enligt uppgift.

#Nvidias grafikkort baseade på Maxwell-arkitekturen dominerar för närvarande marknaden, och #AMD-anhängare sätter hoppet till nästa generation. Nyligen läckte (eller "läckte" för att skapa virtuellt surr?) AMD-anställda information som berättar att namnet blir Radeon R9 380X och att det kan bli en duktigt kraftig best med nyheter som staplade minnen och saftig strömkonsumtion. Och nu kan releasedatumet för besten vara avslöjat.

Sweclockers säger sig sitta på information att Radeon R9 380X släpps under årets andra kvartal, alltså mellan april och juni. Man berättar inte varifrån uppgiften kommer, så sanningshalten får du själv bedöma. Man antar att lanseringen sker under senare delen av kvartalet, eller mer specifikt under Computex-mässan i Tawian den 2-6 juni.

Om du är beredd att tro bilder postade i det kinesiska forumet Chiphell.com kan de nya Radeon-korten bli veritabla monster. En skärmdump som påstås komma från 3D Mark 11 visar resultat från R9 300-serien, och stämmer det är kortet 40 procent snabbare än Nvidias nuvarande toppmodell Geforce GTX 980 och 70 procent snabbare än Radeon R9 290X, skriver Sweclockers. Vi rekommenderar att du läser resultatet med viss skeptisk hållning, åtminstone tills vi ser fler rapporter om den fantastisk prestandan.

Ne misstag mig inte. Jag tycker tekniskt framgång är jättebra och ger plats för uppgraderingar. Men grejen med grafikkort är att det kommer ett varje år. Och det tycker jag inte är tillräckligt lång tid för att det ska vara motiverat 5000kr till. Det... 21/01 Det är inte riktigt så det funkar. Du kan inte bara ta Geforces TDP, multiplicera upp den till Radeons och tro att du kan multiplicera prestandan på samma sätt. Maxwell är gjord för lägre förbrukning och temperaturer. Den klara inte samma värmeåtgång... 21/01 Äsch, det är ju AMD's grej, liksom. Elslukande och varma grafikkort. :) Men jag gillar deras kontrollpanel bättre än Nvidia, bortsett från installationen och skitet den vill peta med. 21/01 Skulle nvidia gjort som amd och utvecklat kort som är lika varma som strykjärn skulle vi få tre gånger så höga poäng i 3dmark som idag... 21/01 Sant, dock är dem inte precis storspelare. 20/01 Fast där har du lite fel, för VIA & MCST har också en varsin licens :) 20/01 lär bli hyfsat bra kort, no doubt about it(om infon stämmer), men under dessa år som AMD och NVIDIA haft sina små stunder där de tävlar mot varandra, så har det känts som att NVIDIA alltid har legat 1 steg före AMD, de har alltid känts bättre på något... 20/01 Holy shit, jag hoppas dessa uppgifter stämmer till punkt och pricka för jag pallar inte att Nvidia får monopol (och jag vill att prestandan går framåt)! Sagt av mig, stolt ägare av två 970 GTX i SLI. Hoppas inte det blir samma som de flesta av AMD's rel... 20/01 Kanske inte för the average gamer, men om man vill och har råd med det så skapar uppgraderingar till monsterkort även möjligheten att följa med i framgångarna inom hela branschen. Inte bara grafiken i spel. Det märks väldigt tydligt i spel när du kliver... 20/01 Med 300w som kortet drar så är det nog inte bara Nvidia som får det svettigt...:P 20/01
Skicka en rättelse