I kväll presenterar #Microsoft en ny skock argument för byta till Windows 10. Klockan 18 svensk tid startar en presentation där man visar en rad nyheter i det nya operativsystemet, och flera av dem kommer vända sig till konsumenter och gamers. Evenemanget sänds live här.

Bland talarna hittar vi Microsoft-chefen Satya Nadella, men mer intressant för FZ-läsarna är kanske vad Xbox- och #Microsoft Studios-chefen Phil Spencer har att säga. I en trailer nyligen (se nedan) antydde han att man satsar stort på gamers, och förhoppningsvis visar han i kväll att han menar allvar med uttalandet. Även tidigare har han lovat mer gaming-snack under kvällens evenemang.

Xbox-bossen Phil Spencer lovar att snacka gaming i kvällens Windows 10-presentation.

Förhoppningsvis får vi också veta mer om version 12 av DirectX. Microsoft har tidigare berättat att den nya DirectX-versionen bantas, för att dra bättre nytta av hårdvaran med så få prestandaslukande mellanliggande kodlager som möjligt. Samma tänk som i #AMD:s Mantle-satsning, alltså, fast med bonusen brett spelstöd.

Windows 10 avtäcktes i september och en tidig version har kunnat provköras av alla som så vill sedan oktober. Huruvida kvällens event följs av en ny testversion återstår att se.