#The Elder Scrolls Online ger upp systemet med månadsbetalning, berättar #Bethesda i ett purfärskt pressutskick. Därmed följer spelet den rådande mmo-trenden där allt fler titlar skippar månadsavgiften och istället försöker plocka in pengar på mer eller mindre frivillig ingame-handel. Samtidigt blir det inte helt gratis, sjävla spelet kostar pengar att köpa, men utöver den kostnaden kan du alltså spela gratis om du så vill.

Samtidigt avslöjas releasedatumet för de svårt försenade konsolversionerna av spelet. Den 9 juni i sommar är det äntligen dags för PS4- och Xbox One-spelare att ge sig ut i den uppkopplade världen. Dock slipper konsolspelarna inte kostnaden för sina respektive onlinetjänster, men själva spelet har ingen månadsavgift.

Den nya versionen av spelet får namnet The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, blir gratis att spela (men måste köpas för engångpris) för samtliga plattformar. Befintliga pc- och Mac-spelare uppgraderas automatiskt den 17 mars, medan konsolspelarna alltså får vänta tills i juni.

Tamriel Unlimited innehåller grundspelet och alla släppta uppdateringar, och inte oväntat kommer du kunna strössla pengar på utvecklarna genom att handla prylar genom spelet om du så vill. Det släpps också en prenumerationstjänst kallad ESO Plus, som för en månadsavgift ger tillgång till en mängd material i spelet. Mer om det i den här FAQ:en.