Ett erbjudande du får svårt att tacka nej till.

#Microsoft har i kväll släppt en rejäl dos information om Windows 10, och en av de största nyheterna är att det nya operativsystemet släpps som gratis uppgradering för många tidigare Windows-ägare.

Äger du Windows 7, Windows 8 eller Windows Phone 8 kan du uppgradera till Windows 10 gratis under det nya operativsystemets första år. Det ger nyfikna gamers chans att testa det för gamers högintressanta DirectX 12 utan kostnad. För Microsofts del är det ett sätt att få folk att släppa det populära och fem och ett halvt år gamla Windows 7. Företaget vill få in så många användare som möjligt till samma plattform, för att förenkla för utvecklare och i slutändan användare.

Windows 10 släpps någon gång i år, men exakt releasedatum låter ännu vänta på sig. Hur mycket en ren licens kommer kosta är okänt i nuläget. En Windows 8-licens kostar i nuläget ungefär 900 kronor, och om undertecknads minne fungerar anständigt gick en Windows 7 Home Premium-nyckel loss på i trakterna av 1800 kronor när operativet var någorlunda nytt.

Nyheterna om Windows 10 levererades på en presskonferens tidigare i kväll. Den streamades över nätet, men kan ses i efterhand om så önskas.

Missa inte heller varför Windows 10 är gamerns val.

Windows 7 eller Windows 8.1, inte "bara" Windows 8. Klart att det ska jävlas lite med en trots att man har en köpt kopia av OS:et. Jag kan inte ha 8.1 på min laptop eftersom den bara segar ned och många drivrutiner slutar funka. 02/06 Du tror inte att kostnaden för osx är inbakat i priset för datorn? 02/06 Antagligen inte, då går ju kunderna tillbaka till sitt föregående? Eftersom man redan lär ha en gammal licens för att få win10 Det är Store dom tjänar pengar redan på 30/01 Låter som MS ska gå över till prenumerations licenser, har hört rykten om det tidigare. Man ska betala årsavgift och sen får man upgraderingarna gratis. Tycks vara så jättarna ska dra in mer pengar, Adobe och Autodesk mfl är redan där. Jag vägrar, men... 27/01 Windows har allt mindre costumizations och det gör det jobbigt att använda, så där måste det bli bättre. Även windows7 är hemsk i originalutförande, helt hopplösa inställningar men efter en viss tids ändringar så kan man få det fungera hyfsat snabbt.... 24/01 Ja, annars hade jag inte kallat det gratis, då hade det varit en trial/demo. 23/01 Nej det har du fått om bakfoten. Win10 är helt gratis för alla med licenser för Win7 och 8. Permanent, för alltid. Men du måste uppgradera inom det första året, sedan tar erbjudandet slut. 23/01 Du måste ha "riktigt" Windows sedan innan. 23/01 Är det skillnad på en windows 8 nyckel och en 8.1 nyckel? Jag köpte min innan 8.1 kom ut, på erbjudandet som gav uppgradering från win7 för 149kr. 22/01 Hade det funnits flera olika versioner så hade det nog framgått i en presentation på 2 timmar. Operativsystemet är inte gratis permanent, utan i ett år för redan befintliga win7/8 kunder. Varför dessa skulle få reklam förstår jag inte o.O 22/01
Skicka en rättelse