#Microsoft har i kväll släppt en rejäl dos information om Windows 10, och en av de största nyheterna är att det nya operativsystemet släpps som gratis uppgradering för många tidigare Windows-ägare.

Äger du Windows 7, Windows 8 eller Windows Phone 8 kan du uppgradera till Windows 10 gratis under det nya operativsystemets första år. Det ger nyfikna gamers chans att testa det för gamers högintressanta DirectX 12 utan kostnad. För Microsofts del är det ett sätt att få folk att släppa det populära och fem och ett halvt år gamla Windows 7. Företaget vill få in så många användare som möjligt till samma plattform, för att förenkla för utvecklare och i slutändan användare.

Windows 10 släpps någon gång i år, men exakt releasedatum låter ännu vänta på sig. Hur mycket en ren licens kommer kosta är okänt i nuläget. En Windows 8-licens kostar i nuläget ungefär 900 kronor, och om undertecknads minne fungerar anständigt gick en Windows 7 Home Premium-nyckel loss på i trakterna av 1800 kronor när operativet var någorlunda nytt.

Nyheterna om Windows 10 levererades på en presskonferens tidigare i kväll. Den streamades över nätet, men kan ses i efterhand om så önskas.

Missa inte heller varför Windows 10 är gamerns val.