Windows 10-drivna augmented reality-glasögon kan skapa nya spelidéer.

Windows 10 blir gratis och ser ut att smeka gamers medhårs. Det står klart efter #Microsofts stora presentation tidigare i afton. Samtidigt avtäckte man också en helt ny produkt, som med kreativa utvecklares hjälp och Windows 10 i botten kanske kan bli intressant för spelvärlden.

Namnet är Microsoft Hololens, och det rör sig om ett augmented reallity-headset som tweakar den verklighet du ser med datorgrafik. Den glasögonliknande prylen har en transparent skärm och inbyggda processorer och en Windows 10-variant levererar på den grafik som alltså förstärker eller förändrar det du ser. Lite som en blandning av Oculus Rift och Google Glass (även om Oculus ju bara visar datorgrafik, och ingen verklighet).

Om presentationsfilmen ovan håller vad den antyder är det inte omöjligt att kreativa utvecklare framöver kan bygga helt nya upplevelser, inte minst nya och innovativa spelidéer. Samtidigt är det skillnad på att visa grafik på en skärm och göra den så interaktiv och responsiv att det känns bra att använda (Kinect, någon?) Men intressant är den åtminstone. Lanseringsdatum får vi vänta på, Microsoft antydde svävande att den släpps under Windows 10-eran.

Skicka en rättelse