Har Windows 10 allt en gamer behöver, eller måste Microsoft ta sig i kragen och lyssna på spelarnas vilja? Berätta vad du tycker!

Säga vad man vill om Windows, men #Microsofts operativsystem har haft enorm betydelse för pc-spelandet i två decennier. Och när företaget tidigare i veckan ryckte skynket av en rad nyheter i kommande Windows 10 stod det klart att gaming ges en hel del uppmärksamhet.

Vilket i vanlig ordning lett till både hyllningar och skäll – vissa prisar satsningarna medan andra tycker Microsoft felprioriterar och missar att lyssna på pc-spelarnas vilja. I vår omröstning var knappt 40 procent kraftigt positiva, drygt hälften avvaktande positiva och knappt 6 procent negativa.

Men nu vill vi veta vad DU tycker.Vad tror du om Windows 10 som ett operativsystem för gamers? Vad är bra? Vad mer behövs? Vad är förkastligt? Berätta vad du tycker (och motivera varför) i kommentarstråden.

En sammanfattning av de största och spelrelaterade nyheterna i Windows 10:

  • Windows 10 blir gratis första året. Äger du Windows 7, 8 eller Windows Phone 8 får du uppgradera till Windows 10 gratis under operativsystemets första år, och du äger det även när gratisåret tagit slut. Ingen prenumeration, ingen reklam.

  • Fler Microsoft-spel på väg till Windows 10. #Fable Legends kommer till både Xbox One och Win 10, och fler Microsoft-utvecklade spel är på väg. Vilka de blir lär presenteras under Game Developers Conference i mars, men vi gissar på #Remedys #Quantum Break, och kanske, kanske #Forza och #Halo.

  • DirectX 12 – strömsnålt och 50 % snabbare. Microsoft följer #AMD:s Mantle-satsning: de bantar programmeringsgränssnittet så att kraften i hårdvaran inte stryps av massa överflödig kod. Enligt Microsoft kan det leda till prestandaförbättringar på uppemot 50 procent i vissa fall, samt 50 procent minskad energiförbrukning.

  • Streama spel från Xbox One. Spela Xbox One-spel på datorer eller surfplattor med Windows 10. Microsoft har också antytt att det kanske blir möjligt att streama spel från pc till Xbox One också.

  • Multiplattformsspelande. #Fable Legends släpps till både Xbox One och Win 10, och det går att spela multiplayer mellan plattformarna. Fler spel lär göra samma resa, i alla fall om det faller väl ut. Vi tänker oss att Xbox-fans dreglar efter att krossa pc-talibaner som försöker ratta Forza med mus och tangentbord. Och omvänt – flinka WASD-anhängare visar gamepad-Halo-spelare var fps-skåpet ska stå.

Marknadsandelar för att hålla borta eventuella uppstickare som SteamOS. Microsoft har råd att kasta bort lite pengar om det sänker konkurrens. Brist på konkurrens är ju vad dem tjänar pengar på i slutändan. Sen vill dem pusha fram mobiler och plattor... 26/01 Vad gör Windows 10 till ett gamer-os? Att det är Windows, så klart. 26/01 29 kommentarer raderade, ett par varningar och avstängningar utdelade. Sorry för att modereringen av tråden brustit denna gång. 26/01 Alla dx11-kort är kompatibla med dx12. Däremot finns det funktioner som är hårdvaruspecifika. Xbox One är bekräftad 100% dx12-kompatibel. 26/01 Jag borde ha sagt högerklicka på aktivitetsfältet, sorry. 26/01 Undrar vilka kort som kommer att stödja D12. 26/01 Den enda egna åsikten är egentligen vad gäller Xbox -> PC, resten är fakta hämtat kring Microsoft's egna utlåtande strax efter lanseringen av Windows 8. Microsoft har ju aldrig haft några större marknadsdelar i den mobila sektorn, ändå väljer Microsoft... 25/01 Du presenterar bara fakta säger du, men skriver att MS aldrig lyssnar på användarna? Hur kommer det sig då att efter att försvinnandet av startmenyn i Windows 8, så återfinns den i Windows 10? Ang. strömma Xbox till PC så verkar flera på forumet här var... 25/01 Den här nyheten gör mig paranoid. Låter något för bra för att vara sant så är det oftast inte sant. Varför skulle Microsoft ge bort en produkt som de plöjt ned miljarder i att utveckla? Hur ska de tjäna pengar på det? 25/01 Tack så mycket, satt och pillade jätte länge innan jag hittade :) 25/01
Skicka en rättelse