Humble Bundle är också Charlie.

Efter terrordåden mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo för några veckor sedan, då totalt tolv personer dödades av tre gärningsmän, har många uttryckt såväl avsky mot dåden som stöd och sympati för offren och det fria ordet. Nu hakar #Humble Bundle på, och lanserar en veckolång kampanj där du kan köpa spel från ett par franska utvecklare, och samtidigt stödja press- och yttrandefrihet.

I vanlig ordning betalar du så mycket (eller lite) du vill för spelen, men den här gången går pengarna oavkortat till Freedom of the Press Foundation, en icke vinstdrivande organisation som alltså jobbar för att stödja press- och yttrandefrihet. Och vad får du för pengarna då? Jo, spelen #Type:Rider, #Finding Teddy och #Little Big Adventure får alla som betalar, medan de som hostar upp 6 dollar eller mer också får #Far Sky och #Strike Vector, samt ljudboken Homeland (en indie-producerad version av tv-serien).

För det första: så finns det inget heligt. För det andra: du fortsätter att skylla på offren, har du ingen skam i kroppen? För det tredje: Kan du förklara vad skolbarn som dödas av fanatiska islamister har gjort för fel? Öppnade de fel bok? För det fjär... 26/01 När började människor bli så lätt förolämpade? När blev ord/bilder så skadliga att man behöver ta till våld? Edit: Hets mot folkgrupp är något man numera verkar åkalla så fort man inte gillar andras åsikter och tankar. 26/01 Ska mängd påverka moral? Om 1/4 av världen var nazister betyder det att vi måste visa respekt? Yttrandefriheten finns också för att provocera och det är helt riktigt. 25/01 Det handlar om att respektera folk. 25/01 Så pga mängden motståndare till en handling ska man låta bli att utföra sagd handling? Även fast det är inom ens fulla rättigheter? 25/01 Det är stor skillnad mellan kim jon un och profeten Mohammed. över 1/4 av värdens befolkning är muslimer som ber att folk inte målar av honom. 25/01 Kim Jong-un bad specifikt om att inte bli avbildad av Hollywood, så dom får ju skylla sig själva om de blir bombad av hans trogna följeslagare. 25/01 Om du bor i ett land som är i krig med en muslimsk terror grupp och man målar av något som är heligt för att kränka dom så är det deras egna fel. Samma sak som om att du skulle klä dig sexigt när du är i ett ensamt rum med en våldtäktsman 25/01 Det är skilnad mellan en kung som är en offentlig person och en profet som specifikt bad om att inte bli av målad. 25/01 Dödades p.g.a. sina egna handlingar? Det är som att säga att hon blev våldtagen för att hon klädde sig på ett visst sätt. Bra jobbat Amiz, skyll på offren. Ni får lära er att tåla satir, det är så livet är här i väst, det finns inga heliga kor och kom... 24/01
Skicka en rättelse