CD Projekt om varför sex är en så stor del av sitt kommande spel.

Förra veckan spelade FZ tre och en halv timme av The Witcher 3: Wild Hunt. Föga överraskande inleddes spelet med lite naket, vilket såklart kommer att verka kontroversiellt i vissa ögon. Geralt ligger i badet och hans överkropp blänker förföriskt. En liten krabbvarelse kilar ner i baljan och närmar sig hans...
Yennefer visar sig vara en riktig skämtare, där hon sitter lika naken intill och drar en borste genom håret. Det är såklart hon som har besvärjt fram det lilla skaldjuret. Ett skämt, två älskande emellan.

CD Projekt Red väjer inte för nakenheten. Man skulle till och med kunna säga att de söker den, ibland kanske för effektens skull. Men företaget har kommit långt sedan det första spelets Pokémon-liknande samlarkort där nakenheten och sexet var höhö-igt och skämsigt. I uppföljaren höll de sig oftast på rätt sida om den fina linjen mellan erotik och flåserier.

Vad trean kommer att bjuda på är oklart men i dagarna gjordes braskande rubriker om att man inför spelet filmat hela 16 timmar motion capture-sex. Hurra! kanske ni ropar nu, men spelet kommer såklart inte innehålla 16 timmar sex fångat med motion capture-teknik. Dock visar det på att man tar sina mellansekvenser på allvar. Hur många timmar motion capture spelet innehåller totalt framgår ej av The Guardians artikel.

Så här säger i alla fall CDPR:s Damien Monhier om beslutet att inleda spelet med just en nakenscen:

Sex är den snabbaste vägen att etablera en meningsfull relation mellan karaktärer. Vi kan ju inte bara be dig att börja söka efter någon som du inte bryr dig om. Det skulle inte funka.

Vad tror ni? Varför är sex och naket så kontroversiellt i just spel? Är det för att spel fortfarande anses vara något för barn och unga? Eller är det för att själva utförandet ofta lämnar en hel del att önska i just spel?

Diskutera!

FZ kommenterar 7 minuter Witcher 3-gameplay:

Ville bara säga i denna urspårade debatt att öppningsscenen i Witcher 2 var nog en av de bästa öppningscener nånsin i alla spel jag spelat (och det är en hel del). Sex i spel hör ju helt klart hemma precis som det hör hemma i vilken annat media som hels... 03/02 Det finns faktiskt anledningen varför sex och våld ska räknas som R-18. En tonåring ska inte behöva se varken våld eller sex scener som är för detaljerade. Vi kan fråga så här, kommer ni spela Witcher 3 på dagtid om ni har till ex. litet barn som är säg... 02/02 Hur man "porträtterar sex" i The Witcher 1 har ungefär lika stor betydelse på spelets helhet som hur man porträtterar dvärgars rättigheter i samhället i spelet. Om man är riktigt långsökt så kan man dra paralleller till verkligheten, i alla andra fall... 02/02 Jag har svårt för att se att det skulle betyda mycket för min upplevelse. Vare sig det är där eller inte. 01/02 Fan va folk pratar förbi varandra, problemet är såklart inte sex i sig, utan hur man porträtterar det samt vilken funktion det har i spelet. 31/01 Tror du blandar ihop feminister och postmodern feminism. Feminister försöker lyfta upp kvinnans roll i samhället men även ser till männens behov i kvinnodominerade yrken med mera. Postmodern feminism tror inte det går att skapa ett jämlikt samhälle utan... 31/01 Jag är feminist, jag spelar The Witcher och jag har inget emot naket i spel (speciellt inte i The Witcher)! :) 31/01 Varför piska upp en debatt? Är väl mest osäkra män och feminister som bråkar över sånt, och dessa individer spelar inte Witcher så varför ska dem övh ta illa upp?`Det man inte ser mår man inte dåligt av. Samma fjollor som ser rasism överallt, det är oft... 31/01 Är det kanske för att i många envisa bakhuvuden, trots undersökningar som visar på en medelålder på 30+, så är spel=något för barn? Jag trot att det kommer vara en och annan sexscen i kommande 50 shades of Gray, men det är väl ändå inte så många som får... 31/01 Just dig är tveklöst väldigt enkelt att avfärda som sådant, eftersom du gång på gång på gång gett uttryck för det i diverse artikelkommentarer. 31/01
Skicka en rättelse