Streamingtjänsten fördubblade sin trafik förra året.

Spel är inte längre bara en interaktiv underhållning - streamingtjänster såsom Twitch har även bevisat att miljontals människor tycker om att titta på när andra lirar. 2014 blev också ett rekordår för företaget som fördubblade både mängden material som konsumerats samt antalet unika tittare per månad.

I genomsnitt använde 100 miljoner människor tjänsten varje månad under 2014 och bara i december blev den sammanlagda mängden tittade minuter 12 miljarder. Tillräckligt för att se hela tv-serien Dallas från början till slut över 672 000 gånger.

Alla möjliga typer av spel sänds via Twitch men vad man tittar på skiljer sig mellan olika regioner. Minecraft är till exempel som populärast på Irland medan Turkiet är insnöade på #Legue of Legends. Inte helt oväntat ligger Sydkorea i topp vad det gällar #Starcraft 2 och #Dota 2 dominerar i Filippinerna.

Mer statistik finns att hitta i Twitch retropsektiv.

Brukar kolla på Kripp, synd han sänder på så dåliga tider nuförtiden. 04/02 Detsamma med sport. ;) 03/02 Det blir lätt många timmar när man har Twitch igång på jobbet... Man har inte lika många timmar över till att spela på fritiden. Säkert mycket därför som folk "streamar mer än att spela själv" skulle jag tro. Rätt soft att ha igång Twitch när man jobbar... 03/02 Jag tror mycket av trafiken kommer från att folk idag har råd med dubbla skärmar och att htpc är mycket vanligare i hemmet idag än för ett tag sedan. Sen är det en hel del företag som använder sig av twitch för att sända sina turneringar osv. LCS har... 03/02 Knäppt dock, har gjort ominstallation på hela windows, och linan har jag aldrig haft problem med, 100/10, men oh well, är inte så speciellt intresserad ändå så 03/02 Som sagts tidigare är mina tv kanaler. Har alltid en flik öppen på min htpc med en twitchstream. Sämsta är dock deras begränsning till max 3500 i bitrate, rip 1080p60. Hade problem med twitch i början, men nu funkar det mer eller mindre felfritt. 03/02 Tittat väldigt mycket på twitch sen typ 2 år tillbaka nu. Streamar även själv till och från som hobby/tidsfördriv. 03/02 Beror nog på din dator/lina.. Har flera datorer och det har alltid fungerat bra, oavsett lina över 20mb 03/02 Sen jag skaffade Xbox One så har jag börjat tittat mer på Twitch. Gillar att de har byggt in Twitch i butiken så man kan titta på när folk spelar det spelet man funderar på att köpa i stället för att bara titta på några tråkiga screenshots. 03/02 Hur fan kan det gå så bra för dem? Alltid haft problem med twich, långa laddningstider, laggande, och extremt dålig kvalite 03/02
Skicka en rättelse