7,6 miljoner spel till ett värde av 2,3 miljarder kronor såldes under 2007, det bästa året någonsin enligt #Dataspelsbranschen och det är inte bara i Sverige branschen växer som om den druckit Entvatten. Marknaden ökade globalt med 18,5 procent under förra året vilket är mer än skivindustrin.

En av storsäljarna

Intressant är också att statistiken säger att hälften av sveriges befolkning spelar, och uppdelningen mellan könen är idag lika. Spel börjar dessutom bli ett gammalt nöje för Svensson, 41 procent av spelarna har spelat i mer än tio år och det smittar såklart av sig på avkomman.

- Prognosen för 2008 är en tillväxt på 10 procent. Med spel som #Rock Band, #Grand Theft Auto IV, #Wii Fit och det svenskutvecklade #Mirrors Edge ser vi fram emot ytterligare ett nytt rekordår för spelbranschen, säger Öjje Holt, ordförande i Dataspelsbranschen.

Vad folk är lättlurade...:( visst fan är det bra med utveckling, men ska man lura folk för det eller? 20/02 Kallar Du det utveckling? 20/02 hehe spelar ingen roll. bara ladda ner så länge man kan he 20/02 dumfan..? Det är ju pga sånna som dig som industrin går under, men det är väl för globalt för att du ska förstå :). 20/02 Vem är losern egentligen, den som har pengar eller den som inte har det? ;) 20/02 man kan ladda ner vista det har jag gjort :D hehe loser. så har man pengar till annat :D sen kan man ladda ner spel okså. loser 20/02 Killen som döpte organisationen till "Dataspelsbranschen" sitter troligtvis och skrattar sig tårögd över den här diskussionen. Jag skulle lätt ha döpt den till samma sak om jag hade på mig bestämmarslipsen. 20/02 Finns inget som heter dataspel. Det är gemene man som inte är insatt i datorer eller teknik överhuvudtaget som säger så och därför kan man ju lära ut rätt :). Som att de flesta som är nollade på datorer kallar datorchassit för "hårddisken" och då ska... 20/02 Känns som att det borde gå på något sätt, i annat fall så går det ju utmärkt att spela med handkontrollen (fick GH3 på MediaMarkt som ersättning, dock ingen gitarr, men det går fint ändå ^^) 20/02 Snälla, ni kan väl föregå med gott exempel åtminstone och sluta spä på ett så totalt ignorant ord som "dataspel". Förklara för mig vad "dataspel" är. Är det spel om siffror? Har försäljningen av sudoku ökat? Snälla, FZ, ni borde veta bättre. 20/02
Skicka en rättelse