Gymnasieskolor hakar på trenden och erbjuder specialinriktade utbildningar.

Gymnasieskolors vassaste vapen när det gäller att locka till sig elever är att erbjuda specialinriktade program och det är inte sällan trendiga ämnen som frontas i nysatsningar. I slutet av 90-talet var mediautbildningar tokhett och på senare år har kommunikationsprogram spirat upp lite varstans, tacka sociala medier för det. Nästa trend kan bli e-sport.

Sweclockers skrev i förra veckan att Arlandagymnasiet i Sigtuna planerar att dra igång en e-sportsutbildning till höstens läsårsstart. Programmet kommer att start blygsamt emd 5-7 platser per år men målsättningen är att detta ska utökas till 25-30 elever.

Även Voxnadalens gymnasium i Ovanåker planerar att erbjuda en specialanpassad e-sportsutbildning och skriver bland annat så här på sin programsida.

E-sportsprofilen läser du precis som alla andra lokala idrottsutbildningar. Det innebär att du läser en del poäng som utökat program. Du kommer parallellt med din utbildning fokusera på e-sport, ingå i ett skollag och träna både specialanpassad fysträning, taktik och strategier.

Skolans satsningar på profilen

[ul]
[li]Specialutformat klassrum för profilspecifik utbildning och träning[/li]

[li]Föreläsningar av e-sportprofiler[/li]

[li]Ett skollag i e-sport[/li]

[li]Naturliga beröringar i inriktnings- och fördjupningskurser[/li]

[li]I årskurs 3 läser du Eventteknik där du som slutprojekt organiserar en större tävling

[/li]
[/ul]

Själv lär jag väl få MVG i "hardcore gaming C" , en mycket utmanande kurs ;) fniss. 06/02 http://www.sigtuna.se/sv/Start-Arlandagymnasiet/Program/Arlanda-Samhallsprogrammet-Elitidrott/LIU---Lokal-Idrotts-Utbildning/LIU---e-sport/ Så jag kände mig tvungen att läsa på ämnet lite mer och här är vad Arlanda gymnasiet säger om e-sportsprofilen... 06/02 På min KOMMUNALA gymnasieskola fanns det möjlighet att läsa ett fler tal profiler i både olika sporter och även musik. Dom som läste profilerna kunde läsa vilket program som helst. Många som tillsammans med mig läste Naturvetenskap läste just dessa spec... 06/02 Eh... va, gymnasium för att lära sig spela spel? 06/02 MVG i Ninja Looting 06/02 Ibland känns det som att samhällsresurser läggs på fel saker. 06/02 Man får ju känslan av att flera här verkar tro att de endast kommer sitta vid en dator och spela hela dagarna. Så är knappast fallet. Ni kan ju börja med att läsa vad det faktiskt står i själva nyheten samt i länkarna man bifogat istället för att nöja... 05/02 Säkert ett vinnande koncept för skolorna som lyckas profilera sig rätt, men tveksam till att det är något vidare bra för eleverna. Om skolpengen på programmet är någorlunda hög så vill säkert många privata skolor locka till sig elever, men precis som... 05/02 jag hade gärna sökt dit 1988 .. men alla hade fått slåss om att använda skolans enda ABC80 05/02 dom borde ha ett program som lär folk hur man lever på socialbidrag utan att bli kriminell 05/02
Skicka en rättelse