Gymnasieskolors vassaste vapen när det gäller att locka till sig elever är att erbjuda specialinriktade program och det är inte sällan trendiga ämnen som frontas i nysatsningar. I slutet av 90-talet var mediautbildningar tokhett och på senare år har kommunikationsprogram spirat upp lite varstans, tacka sociala medier för det. Nästa trend kan bli e-sport.

Sweclockers skrev i förra veckan att Arlandagymnasiet i Sigtuna planerar att dra igång en e-sportsutbildning till höstens läsårsstart. Programmet kommer att start blygsamt emd 5-7 platser per år men målsättningen är att detta ska utökas till 25-30 elever.

Även Voxnadalens gymnasium i Ovanåker planerar att erbjuda en specialanpassad e-sportsutbildning och skriver bland annat så här på sin programsida.

E-sportsprofilen läser du precis som alla andra lokala idrottsutbildningar. Det innebär att du läser en del poäng som utökat program. Du kommer parallellt med din utbildning fokusera på e-sport, ingå i ett skollag och träna både specialanpassad fysträning, taktik och strategier.

Skolans satsningar på profilen

[ul]
[li]Specialutformat klassrum för profilspecifik utbildning och träning[/li]

[li]Föreläsningar av e-sportprofiler[/li]

[li]Ett skollag i e-sport[/li]

[li]Naturliga beröringar i inriktnings- och fördjupningskurser[/li]

[li]I årskurs 3 läser du Eventteknik där du som slutprojekt organiserar en större tävling

[/li]
[/ul]