Utvecklare tjänade åtskilliga miljarder dollar på Ios-spel förra året.

App Store, nätbutiken för att handla spel och appar till #Apples mobila enheter, är mäkta framgångsrik. Men framgången hade inte varit möjlig utan hjälp av spel och spelutvecklare.

De varma orden till spelkodare levererades av Greg Joswiak, vice marknadschef för Iphone och Ios, under en branschträff i går, skriver Polygon. Apple förärades utmärkelsen Technical Impact Awards av organisationen AIAS, och Joswiak passade på att hylla spelkreatörer när han tog emot utmärkelsen. Så här sa han:

App Stores framgång är egentligen knuten till den oerhört mångfaldiga utvecklarcommunity vi har, de får saker att ske med sina fenomenala appar, deras fascinerande spel. Och det är för att spel är så kul och beroendeframkallande. Användarna älskar dem och de betalar för dem.

Att App Store prisades motiveras med att den demokratiserat spelutveckling och speldistribution, och Iphone beskrevs som en mobil spelkonsol. App Store sägs ha dragit in massiva 25 miljarder dollar till utvecklare, varav 10 miljarder förra året. Utvecklare som lägger upp sina spel i App Store får 70 procent av vinsten, medan resterande 30 procent går till Apple.

De enda appar jag använder är gratis, och på mobilen spelar jag inte så... Har ALDRIG köpt en app. Finns så många bra gratis, och uppskattar jag dom så brukar jag faktiskt klicka på reklamen bara för att skänka en slant. 08/02 Det är märkligt. Jag kan utan att tveka köpa spel på Steam och PSN lite hej vilt, är det på rea kan räcka för att jag ska köpa det. Snackar vi Steam så räcker det i princip med att det kostar under 50:- och ser kul ut så blir det köp direkt. Men appar... 07/02 Fast det är just kommentarer som dina som bevisar att folk inte är så teknikmedvetna som de tror. Du säger "gammal hårdvara", det är ju fullständigt fel. iPhone har och har sedan en bra tid tillbaka (sedan de själva tog kontroll på SoC) generellt sett... 07/02 Fast hade androids marknadsandelar endast bestått av teknikmedvetna så hade de haft 1% av marknaden idag. Det är ju inte så att majoriteten av androidanvändare är några tekniska supersnillen direkt. 07/02 men det ligger lite sanning i vad jag säger..finns mer valmöjligheter med Android är du pc spelare är nvidia shield ett självklart val. (nvidia/steam remoteplay) PS4 spelare (ps4 remoteplay) = Xperia Z3/Z2/mobil/tablet. inget av detta funka om du kör... 07/02 HAHA! Den var bäst idag. ;) 07/02 Japp, det känns fullkomligt självklart att 80% av smartphone köparna är "teknikmedvetna" medan resten är "casuals" som inte vet vad de köper. Konstigt nog så verkar många av dessa "teknikmedvetna" som faktiskt t o m hänger på teknikforum som Sweclockers... 07/02 snarare folk som är teknikmedvetna 07/02 Japp, precis som det är sant att Android drar många fattiga personer eller oärliga personer som inte vill göra rätt för sig...så måste det ligga till va? :) 07/02 Sant ios dra många casuals som utan tvekan lägger pengar på mobilskräp utan att veta bättre. 07/02
Skicka en rättelse