App Store, nätbutiken för att handla spel och appar till #Apples mobila enheter, är mäkta framgångsrik. Men framgången hade inte varit möjlig utan hjälp av spel och spelutvecklare.

De varma orden till spelkodare levererades av Greg Joswiak, vice marknadschef för Iphone och Ios, under en branschträff i går, skriver Polygon. Apple förärades utmärkelsen Technical Impact Awards av organisationen AIAS, och Joswiak passade på att hylla spelkreatörer när han tog emot utmärkelsen. Så här sa han:

App Stores framgång är egentligen knuten till den oerhört mångfaldiga utvecklarcommunity vi har, de får saker att ske med sina fenomenala appar, deras fascinerande spel. Och det är för att spel är så kul och beroendeframkallande. Användarna älskar dem och de betalar för dem.

Att App Store prisades motiveras med att den demokratiserat spelutveckling och speldistribution, och Iphone beskrevs som en mobil spelkonsol. App Store sägs ha dragit in massiva 25 miljarder dollar till utvecklare, varav 10 miljarder förra året. Utvecklare som lägger upp sina spel i App Store får 70 procent av vinsten, medan resterande 30 procent går till Apple.