Inte illa för en 10-åring.

Fenomenet #World of Warcraft såg under en period ut att till slut ha tappat sitt magiska grepp om spelarna. Antalet prenumeranter sjönk stadigt och var i augusti förra året nere i 6,8 miljoner – drygt hälften av toppnoteringen 12 mijoner fyra år tidigare. Och i somras vågade inte ens #Blizzard själva hoppas på att spelet skulle växa igen.

Men i november släpptes expansionen #Warlords of Draenor och kort därpå var spelarantalet uppe i 10 miljoner. Och där ligger det kvar.

En kvartalsrapport för de sista tre månaderna 2014, som redovisas av MMO Champion, visar att över 10 miljoner prenumererade på spelet vid decembers slut, alltså lika många som när expansionen lanserades. Men Blizzard räknar med att siffran kommer sjunka vad det lider, särskilt i Asien som sägs ha ett mindre troget förhållande till World of Warcraft.

Rapporten klargjode också att gratiskortspelet #Hearhtstone: Heroes of Warcraft har 25 miljoner registrerade spelare och att 9 miljoner människor registrerat sig för den nu aktuella #Heroes of the Storm-betan. Det låter som att Blizzard kommer överleva ett tag till.

Nja det största fallet har redan kommit. Med bara 1 raid instance ala High Maul som är lite som Vanilla Molten Core efter 4 veckor och inget annat att göra så var det segt, men med Blackrock Foundry i onsdags för Normal och Heroic så finns det mer. Och... 07/02 Någon som spelade sedan vanilla och slutade i wotlk och spelade hc kan jag säga efter lirat WoD nu i semi-hardcore/casual guild med 3 raidagar i veckan, detta är iaf riktigt kul. BRF raiden är EXTREMT rolig och bra bossfighter. Angående vanilla så kan... 07/02 Perfect World Runescape 07/02 Blizzard har nog insett att inte ens de själva kan skapa en WoW-dödare. Skulle de släppa en uppföljare tar de bara från sina egna prenumeranter. Om de väntar så länge att WoW tappat säg 75% kommer nog de flesta vara så trötta att en ny motor i samma vär... 07/02 kan inte förklara det bättre själv, det var en magisk tid full av glädje. 07/02 Tror inte att något spel någonsin kommer slå känslan av mina första timmar i den Koreanska betan. Vanilla var helt ojämförligt, just därför att inget spel kunnat matcha den där känslan. WoD är helt klart suveränt, och har verkligen lyckats andas nytt... 07/02 Man blir lite trött på folk i spelet som gnäller och tycker att det var bättre förr... lik förbannat stannar de kvar och spelar. xD 06/02 Minnen! Kommer aldrig glömma första gången man klev in i Elwynn Forest. :( 06/02 WARHT of the lich king, löl ^^ 06/02 är arg på wow..kan inte ansluta till clienten..nått jäkla vajsing..går i bland i bland inte 06/02
Skicka en rättelse