Över sju år har gått sedan gigantiska cliffhangern i Episode Two – får vi någonsin en upplösning?

"När det är klart" är det tråkiga svaret på frågan om när #Valve behagar släppa #Half-Life 3. Man kan också tycka att det är nonchalant att låta sina fans vänta i över sju år på upplösningen efter den gigantiska cliffhangern i slutet av #Half Life 2: Episode Two. I den aspekten spelar det inte så stor roll att Gabe Newell skördar godwill-poäng genom att extraknäcka i kundtjänsten.

Men när släpps egentligen det mest efterlängtade spelet i branschens historia? En del spekulerar i att Valve kommer att visa upp Source 2 på Game Developers Conference i mars när de tillsammans med en rad andra spelmotorsmakare ska presentera "Framtidens högpresterande grafik".

Om de visar upp Source 2 på GDC vore det också mycket märkligt om de inte visade upp ett spel som drar nytta den nya tekniken. Eller så tokchockar de alla genom att släppa spelet på Steam en grådaskig tisdagsmorgon utan några som helst fanfarer. De skulle förmodligen sälja tio miljoner exemplar på en förmiddag.

Half-Life lever ju på gamla meriter och det har väl Valve insett. Så svaret är: Aldrig. Om de inte får till någon bra idé. Man vet om att man inte kan kopiera 1984 en gång till och slänga in det i ett FPS. 09/02 Det kanske släpps, eller inte. Det är säkert! Eller kanske hoppar de direkt till HL4? (Som Windows, från 8 till 10.) ;) 09/02 Har hört rykten att det släpps den 31:a februari! Kom ihåg vart ni läste det först. 08/02 Förhoppningsvis aldrig. Inte en chans att det lever upp till en absolut värsta hypen i mannaminne. Jag menar HL2 var inte i närheten av den hype spelet fick och nu tror folk att HL3 ska vara det? Osar Duke Nukem över det hela. 08/02 Precis innan Fallout 4 08/02 Har tappat intresset för Half-Life och det är ändå mitt favo FPS. Valve suger tyvärr på att leverera saker inom rimlig tid tyvärr, dom får skylla sig själva. När 3an kommer så måste den vara lika unikt sensationell som dom förra, annars blir det svårt... 08/02 http://imgur.com/gallery/9lQvU/comment/361315692 En rätt bra kommentar från Gaben själv 08/02 Tror inte de kan släppa spelet faktiskt, det är ju överhypat likt förbannat. Kolla bara på hl2 som i sig är en väldigt imponerande... techdemo utav vad Source-motorn kan göra för story och spelmässigt är det rätt meh. Bara fordonssekvenserna i sig känns... 08/02 Vad jag har sett så har det endast sagts om HL3 att "såna här saker tar tid" - Gabe Varken ja eller nej, troliga är väl att titeln kommer att utnyttjas från deras nya Source 2. Steam i sig är ju redan en mäktig magnet, så någon marknadsföring behövs ege... 08/02 2015 eller inte alls tror jag, får se om valve kommer göra några fler spel då dem verkar mest sköta hand om steam. 08/02
Skicka en rättelse