Insatsstyrka stormade hans hus med dragna vapen - se hans starka vädjan till tittarna.

Swatting är som bekant ett växande problem i USA och särskilt utsatta verkar de som livestreamar spel vara - de som larmar polisen om dessa påhittade hotsituationer vill helt enkelt se reaktionen. Många som drabbats har skakat av sig det med ett par nervösa skratt men för US Air Force-veteranen som sänder sitt spelande under namnet Kooptatroopa787 blev tilltaget särskilt tungt. Inte för det drog upp några hemska minnen från tjänstgöringen utan för att det var hans 10-årige bror som öppnade dörren och fick polisernas pistoler riktade mot sig.

I mitten av januari föll domen mot en av medlemmarna i ett gäng som systematiskt ringt in liknande "skämtsamtal" och för honom väntar fem år i federalt fängelse. Han måste dessutom betala över en halv miljon kronor i böter och man tycker att sånt borde dämpa suget att slösa med samhällets resurser och ge andra människor traumatiska minnen för livet.

Det största problemet är att USA's polis har samma utrustning som man har i armén och att dom bankar in dörrar först och frågar sen. 11/02 Ta och titta på materialet som jag länkat till innan du svarar >_> Ja, tydligen kommer SWAT baserat på ett enda samtal. Det är det hela "Swatting"-fenomenet går ut på. Har du missat hela nyheten? Om vi vänder på det så skulle jag gärna se att någonting... 10/02 Visst kan jag peka ut ett fel redan nu - jag äger ingen TV... För att inte spåra ur allt för mycket: att du och jag ska sitta och uttala oss om hur gängtillvaron i USA ser ut är ganska absurt - vad baserar någon av oss våra påståenden kring denna i så... 10/02 Fast "Drug Offence" är ju inte bara marijuana, utan allt drogrelaterat, även alkohol, så som jag förstått. http://www.fas.org/sgp/crs/misc/RL30722.pdf Sedan läste jag någonstans att polisen ofta använder det som ett verktyg att kunna haffa "misstänkta"... 10/02 De borde ju få betala av när de blir äldre om de åker fast. Runt 150k + fängelse 5 år tycker jag är ett okey straff. 10/02 Helt sjukt att det finns människor som har så dåligt omdöme. Skönt att ingen dog denna gång. 10/02 skulle vilja se statistik på hur ofta denna insatstjänst leder till något bra/dåligt 10/02 7.62 är "finkalibrigt, ja. "Pansarkulor" antar jag att du menar penetrerande ammunition med härdad kula? Den typen klarar "Sand Cat" eller Galten. Det är när vi kommer till .50 cal som dem får problem. Och nej, det är inte vanligt med .50 cal (gevärsamm... 09/02 Finkalibrig eld? Du menar som dom AK-47or med pansarkulor som ett par bankrånare sköt upp ett samhälle med 1997? Civilister har tillgång till 50 kalibriga vapen och miniguns, och då talar vi inte ens om den militära arsenal som florerar i kriminella kre... 09/02 Ta en titt på dig själv först och peka gärna ut vad som du inte tror stämmer av det jag skrev. Jag är fullt medveten om att det finns betydligt mer vapen i USA än i Sverige. Däremot kan jag knappast hålla med om att deras demografi är särskilt mycket... 09/02
Skicka en rättelse