Att den glasögonbeprydda tonårstrollkarlen Harry Potter blivit en enorm succé finns det nog ingen som missat, nu kommer det fram att #Nintendo försökt köpa rättigheterna att förvandla boken till spel.

Det var 1998 som det blev klart att Harry Potter-licensen skulle auktioneras ut till högst bjudande. #Nintendo hoppade på tåget och de som jobbade med #Ridge Racer 64, #Bionic Commando och #Crystalis fick pausa sitt arbete för att istället knåpa på idéer kring eventuella spel baserade på Harry Potter-universumet. Bland annat sägs de ha jobbat på ett spel i tredjeperson, samt ett med den fiktiva sporten quidditch i fokus.

Författaren JK Rowling valde dock att tacka nej till #Nintendos bud då de inte kunde få fram samma summor som de större bolagen, där det även fanns möjlighet att göra film av bokserien. Det hela slutade med att #Warner Bros köpte licensen för en miljon pund och resten är historia.

Jag tror tvärt om, hade Nintendo fått göra spelen så hade dem varit bättre. Då Nintendo alltid går all in! 10/02 jag är glad att filmerna blev av, och medans nintendo inte imponerat mig på senaste tiden, så tror jag de hade kunnat göra grymt bra harry potter spel:p jag vill minnas att 2an till ps2 var riktigt roligt:) 09/02 Är det bara jag som fortfarande väntar på ett riktigt bra spel i Harry Potter-världen? Varför inte ett open world action rpg som utspelar sig parallellt med händelserna i böckerna? HP-fantasten inom mig har redan börjat dregla... 09/02 http://gifstumblr.com/images/when-harry-potter-became-mario_715.gif 09/02 Spelade De vises sten till ps1 många gånger men kom aldrig förbi det där förnedrade schack pusslet :P Hemligheternas kammare var det första spelet jag köpte till xboxen, minns hur jag tappade hakan över grafiken och spelets gameplay. Riktigt roliga spel... 09/02 Det kanske beror på mina nostalgiglasögon, men jag tyckte De Vises Sten och Hemligheternas Kammare var roliga spel. Jag vill minnas att det var rätt öppet att göra vad man ville mellan uppdragen. Typ samla bönor och låsa upp hemliga rum med trollformler... 09/02 Kan bara hålla med. Finns faktiskt mycket bra material för spel i de böckerna. De spelen som kom i samband med filmerna är oväntat nog värdelösa. 09/02 Om Nintendo skulle köpt den skulle vi nog ha haft riktigt bra Harry Potter spel nu, skulle iaf varit intressant att se hur de skulle gjort spelen och om de skulle tagit sin tid på sig att göra dom ordentligt. 09/02 Kan man säga att Nintendo duckade en kula med tanke på hur medelmåttiga alla Harry Potter-spel har varit? 09/02 nunchuk quidditch nintendo wii... hmmm :) 09/02
Skicka en rättelse