Vice förklarar vad begreppet är och varför det är livsfarligt.

Tidigare idag skrev vi om det "skämtsamtal" som slutade med att en 10-årig lillebror fick polisens vapen riktade mot sig, vilket har skapat starka reaktioner. Inte minst hos hans storebror som var målet för swattingen och som bröt ihop i sändningen efter tillslaget.

Vice News släppte förra sommaren en dokumentär om den dåliga trenden där den allt mer militäriserade polisen i USA frontalkrockar med illviljan hos de personer som maskerar larmsamtalen med lättillgänglig teknik för att undvika spårning.

Det som började som attacker riktade mot kändisar men som nu har blivit så utbrett att Los Angeles stad har slutat att skriva ut allmäna rapporter om det i rädsla att det ska spridas ännu mer. Vice intervjuar såväl poliser som ett par offer för swatting-attacker.

Det du missar är att de kriminella redan har militära vapen, och har haft det i årtionden. Jag kommer ihåg den där före detta ledaren för Bloods eller Crips, han som avrättades för några år sedan. Han berättade ju on hur han gick omkring med en helautom... 11/02 Det skulle vara intressant att se hur underhållskostnaderna ökar och hur det blir när grejerna behöver ersättas. Jag tror knappast att de kommer att sluta använda dylik utrustning utan högljudda protester, det blir nog snarare dyra inköp på skattebetala... 11/02 Om du tittar på program 1033 vilket är det där department of defence fördelar sin överskottsmatriel till polisen så stpr det bland annat "A memorandum of agreement between the DLA and the states participating in 1033 requires, that local police forces... 10/02 Jag förstår att de behövs vid traditionella swat-insatser, men att använda dem i ett villaområde som vi såg i inslaget så verkar det snarare som om de vill använda sina leksaker än att de faktiskt behövde använda sig av det. Har man en galning som försk... 10/02 Den amerikanska försvarsindustrin har upptäckt att de kan kränga militär utrustning även till polisen och därmed bredda kundkretsen avsevärt. Jag misstänker att de dessutom kan ta mer betalt av poliskårerna än av militären då det rör sig om fler och min... 10/02 Vilka är dom? 10/02 Givetvis kommer alla blåögda, politiskt korrekta och gråter en skvätt. 10/02 Identitetskris på domänen? PC & konsol release? Jag hoppas pranks fortsätter, vpn & säkerhetsteknik säljer ordentligt idag! Varför har ni reklam om LeoVegas.com här på domänen? 10/02 Detta är ju som gjort för en South Park-parodi. Hoppas Trey Parker läser detta och gör ett avsnitt om det (har hört att han hänger på FZ faktiskt). 10/02 MRAP används inte för uppsutten strid utan för skydd under transport vilket är den mest sårbara fasen i en insats då den ofta är oskyddad och all personal är samlad på en liten yta. Just dom som polisen i USA har utrustats med på senare tid är såna som... 10/02
Skicka en rättelse