EA-chef spår en ljus spelframtid för surfplattorna.

Dömer vi från alla diskussioner om upplösning och antal bilder per sekund tycker många att dagens konsoler är klena. Och med tanke på hur snabbt utvecklingen går kan de snart vara omsprungna av surfplattorna. Det tror en högt uppsatt #EA-chef, som spår att plattorna kan komma att passera konsolerna prestandamässigt om fyra år och därmed bli en viktig aktör inom spel.

Spådomen gjordes i går av Blake Jourgensen, EA:s chief financial officer, på ett event vid namn Technology, Internet & Media Conference, skriver Gamespot. I takt med att plattorna snabbt blir avsevärt kraftfullare går det att göra mer med dem, vilket kommer innebära att de blir en allt viktigare del av utvecklarnas och utgivarnas vardag.

Det som gör oss mest begeistrade är kraften, beräkningskraften på mobila enheter och hur snabbt den ökar. Det kan betyda att en platta om tre, fyra år har mer kraft än en typisk konsol. Och det öppnar för en hel grupp nya människor att spela konsolliknande spel som är mycket mer uppslukande, djupare och karaktärsdrivna än enkla statiska mobilspel du spelar korta stunder när du väntar på bussen.

Och vi letar sätt att blanda de här två modellerna och skapa mer uppslukande men ändå mobila spelupplevelser. T.ex. i ditt vardagsrum, eller på bussen, eller hemma hos en vän. Mycket mer portabelt än i dag. Och det är en enorm möjlighet.

Släpp en platta med gammal hårdvara och säg samma sak. 11/02 Ja, och? Ah, jag förstår nu...svaren blev nog lite ihopblandade här, jag svarade dig lika mycket som: och: Jag uppfattade artikeln (bl a inklusive kommentarerna ovan) som att surfplattor genom deras snabba prestandaökning skulle konkurrera ut konsoler... 11/02 Rätt säker på att Apple skrotade safirglaset då det helt enkelt inte gick att framställa tillräckligt mycket. 10/02 Då blev du grundlurad till att antingen köpa en androidplatta (som säljarna får betydligt mer provision på att sälja till dig) alternativt ville han sälja på dig diverse skärmskydd. Det är nämligen safirglas på de nya iPad-modellerna, vilket har fyra... 10/02 Det lät mer som ett misslyckat försök att kränga på tillbehör. Känner en försäljare på en större elektronikkedja och enligt honom tjänar de inget på Appleprodukter och är i stället beordrade från högre instans att kränga så mycket tillbehör som möjligt... 10/02 Jag förstår inte riktigt vad du gnölar om. Du TVINGAS ju knappast att köpa en ny padda varje år, bara för att de släpper en ny årligen. På samma sätt som man inte MÅSTE ha senaste grafikkortet eller CPU:n till en PC i varje hårdvarusläpp. NÄR du väl köp... 10/02 Skulle köpa ny iPad till barnen i julklapp. Då fick jag höra av försäljaren att dom bytt glas i dom till något så ömtåligt material att man borde ha skydd på dom. Det blev inget nytt iPad. 10/02 då måste bättre batteri bli billiga att tillverka .. mest det som bromsar utveckligen 10/02 då får dom nog satsa hårt på lagring och batteri också. men det viktigaste vore att man ska kunna koppla den till tv och köra med kontroll, då blir det nog svettigt. tror knappast att det kommer hända alls, men gör det det så lär det nog dröja till slut... 10/02 Jag kan inte låta bli att undra.... vad tar du med dig för att spela CoD på din KONSOL på bussen idag - knappast mindre grejer än du just beskrev va? ;) 10/02
Skicka en rättelse