"Stäng av och gå ut och lek" är väl ungefär det värsta man kan höra som spelande barn, och i dagens uppkopplade spelklimat får sådana order konsekvenser även för de man spelar med online. Något som är extra tydligt i spel med rankingsystem, till exempel #League of Legends. Därför kan föräldrar numera läsa en handfast guide på det officella LoL-forumet.

I korthet går guiden ut på att visa föräldrar att det inte bara är barnet, utan även nio andra personer, som påverkas när ungen tvingas avbryta en pågående match. Texten innehåller också tips om hur mycket tid man bör avsätta för att bli klar med en match och de gamla visdomsorden "avbryt inte spelet om det inte är en nödsituation".

Känner du någon förälder som tvingar sina barn att avsluta rankade onlinematcher i förtid? Då tycker artikelförfattaren att du ska länka till inlägget.

Jag tror faktiskt inte att de flesta kidsen tror att dem ska bli LoL-proffs. En dröm kanske men något dem räknar med. Däremot tycker väldigt många att LoL är ett väldigt bra sätt att fördriva all sin fritid. 13/02 Är det någon nämnt ordet beroende? Sen är det enligt min åsikt ganska tragiskt hur många kids som sitter vid datorn så mkt dom kan bara för att jaga en dröm om att kunna tjäna pengar på det bara för att inse många år senare att dom jagat spöken och har... 11/02 Bara för att jag inte spammar ner tråden genom att citera allt så betyder inte det att jag inte läst hela ditt svar, Arvidsson. Däremot ser jag ingen anledning att svara på exakt allt. Det mesta har jag eller någon annan redan svarat på. Det finns ju,... 11/02 Om du inte ska läsa hela mina svar utan ta ut valda bitar ur det så vet jag inte ens varför jag diskuterar med dig.. "Så länge en förälder inte behandlar sitt barn illa eller tvingar denne till saker som är direkt skadliga för barnet, psykiskt eller fys... 11/02 Okej, så all typ av information riktad till föräldrar är av ondo? Detta är information som är skapt för att brygga ett enormt gap i information mellan föräldrar och barn. Ett gap som mer än ofta ligger till grund för konflikter. Ibland konflikter så dju... 11/02 Så det är fel att försöka förklara för föräldrar hur det går till? Inte direkt som att 'tala om' för föräldrar hur de ska hantera sina barn. Mer för att föräldern och barnet ska kunna vara på samma nivå i det de talar om. Så vitt jag vet kan man inte... 11/02 Poängen är kort och gott: 'tala inte om' för föräldrar hur de ska hantera sina barn. Vill du inte att matcher ska behöva avslutas abrupt, spela med folk som är 18år och över, där personerna själva kan bestämma om de ska avsluta matchen eller spela klart... 11/02 Jag förstår inte din poäng överhuvudtaget. Så du som spenderar alltså massor av tid med att spela, skulle inte du tycka det var jobbigt när matcherna du spelade hela tiden förstördes av att folk i ditt lag drog under matchens gång och du då slösat bort... 11/02 Du kanske missade den delen där jag skrev att spela spel är något som jag gör mer än något annat utöver jobbet? .. Selektiv hörsel är också ett faktiskt problem i dagens samhälle. Hmm, vart skrev jag det? Jag skrev att "gränsen mellan hobby och beroende... 11/02 När jag spelade esport när jag vart liten och bodde hemma, då pratade jag alltid med mina föräldrar om tid innan mat osv. Visst ibland glömde man ung och dum man är och ibland fick jag värma maten pga extremt långa kval som pågick ifrån klockan 6 till... 11/02
Skicka en rättelse