De som gillar att bygga digitala städer har inte direkt kunna välja och vraka bland mästerliga titlar de senaste åren. Nystarten av #Simcity blev inte fullt så bra som vi hoppats på, och senast förra veckan dök #Cities XXL upp med en högst medelmåttig upplevelse. Men kanske kommer frälsningen från våra grannar i öst.

Finska Colossal Order Ltd, med uppbackning från svenska Paradox Interactive, jobbar på sitt #Cities: Skylines som börjar bli färdigt. Datumet har satts till den 10 mars, så snart kan vi ta de första spadtagen i våra kommande metropoler.

Va, släpps det i färg? Måste vara Paradox som styrt upp det... 12/02 Angående vägarna som han stör sig på. Hoppas de implementerar möjligheten att manipulera redan utsatta vägar. Alltså göra om dem till enkelriktade, ändra riktning på enkelriktningen, göra om dem till vanliga vägar igen, etc. Det skulle vara guld värt... 11/02 Det är 64-bit, och 4GB minimum, 6GB recommended. Låter bra, såna här spel ska vara 64-bit. Sips har gjort en preview med statsbyggande från start https://www.youtube.com/embed/mmrvmGSwPnQ 11/02 Ser ut att bli vad senaste SimCity misslyckades med. Lika enkelt gränssnitt fast med mer möjligheter att ge städerna lite personlig känsla. Och större såklart! Det enda jag förmodligen kommer sakna är väl möjligheten till online-läge att spela med andra... 11/02 Moar RAM needed!!!! 11/02 Ser ju riktigt mysigt ut, kan mycket väl tänka mig att spendera ett par hundra timmar i dom där miljöerna. Men som vanligt finns det ju inga garantier när det gäller denna typen av spel. Stora kartor och spelbarhet i stora städer verkar ju vara svårt... 11/02 Stort tack :) 11/02 Kolla in Paradox Interactives Youtubekanal, de har en playlist med videos om spelet: https://www.youtube.com/playlist?list=PL4hR-M4rl7udw0yk6NVU192zxnxpTrYb9 Skye Storme har en playlist med videos där han går igenom Paradox videos, med egna kommentarer... 11/02 Jag funderar lite kring hur invånare befolkar städerna och hur trafik fungerar? Är det typ Sim City 4 stuket där allt är egentligen statistik och grafer som sen visas i form av trafik och invånare, eller är det Sim City 2013 stuket med individuella invå... 11/02 jo, men det utvecklas ju av finnar. Jag fick för mig att det var svenskar. Att parardox ger ut det visste jag redan. 11/02
Skicka en rättelse