En gång i tiden var #Rare en av de hetaste spelutvecklarna, men sedan #Microsoft köpt upp dem har de i ärlighetens namn inte ägnat sig åt särskilt många minnesvärda titlar. Dessutom har många av företagets veteraner gått vidare mot nya mål.

Några av dem har skapat företaget #Playtonic med siktet inställt på storhetstiden. De tänker nämligen gräva upp det hyllade #Banjo-Kazooie-konceptet och göra en tematisk uppföljare. De är sex heltidsanställda och hoppas kunna utöka verksamheten till 15 personer. Projektet är redan finansierat, men de stänger inga dörrar om rätt utgivare visar intresse. De har ännu inte bestämt vilka format som gäller, men spelet ska komma till Steam early access och utvalda konsoler "så snart som möjligt". Visar det sig att folk vill att de återvänder till #Nintendo-rötterna ska det inte vara omöjligt.

Informationen kommer från senaste numret av Edge, som någon har sammanfattat på Neogaf. Det kan vara värt att bokmärka den officiella hemsidan för att hålla koll på uppdateringarna framöver.

Via vg247.

Skicka en rättelse