19-åringen misstänks för flera brott, inklusive swatting.

En 19-årig amerikan arresterades i torsdags av polis i Las Vegas, misstänkt för swatting. Det lyftes fram av flera FZ-besökare i kommentarstråden till förra veckans uppmärksammade swatting-fall, och rapporteras nu även av Gamespot. Den gripne Brandon Wilson är känd i olika internet-communityn som "Famed God" och ska ha spårats av polis i Illinois som beslagtagit utrustning där de hittat spår som gav underlag för ett gripande.

Brandon Wilson riskerar nu 5 år i fängelse, om han skulle dömas.

Gripandet skedde av en tillfällighet samtidigt som ovan nämna uppmärksammade swatting-fall synts i medierna, inklusive FZ. Där möttes en Runescape-spelares lillebror av poliser med dragna vapen efter att någon swattat honom. Vi kunde sedan ta del av spelarens känslosamma meddelande till förövarna.

Wilson kommer att utlämnas till Chicago-ploisen i Illinois, där åklagarmyndigheten nu vill införa en ny lag som gör swatting till en egen brottsrubricering.

Med tanke på hans uppenbarligen omfattande utvecklingsstörning så tror jag inte vi förlorat en Nobelpristagare här. 12/02 Det vara ironi, 25-30 år på kocken för inget störe allvarligt är att ta i. att få fängel är att ta i, jag fattar varför man går så hårt ment ycker fortfarnde att det tar i. 12/02 Jag håller med om att dödsstraff är att ta i, men att använda "han är 19" är fan ingen ursäkt. har du så jävla dålig koll när du är 19 kan du spendera de närmaste 10 åren i fängelse och begrunda vad du gjorde. 12/02 Det beror ju lite på hur och vad man gör i Sverige: http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2007/10/02/12-000-i-boter-for-falskt-larm/ 12/02 Justice! 12/02 Skojar du? Om han hade våldtagit någon eller misshandlat någon halvt till döds så kanske. Nej, i Sverige hade de sagt "aja baja, så gör man inte" och så hade kanske Leif GW Persson kommenterat att det var onödigt i Veckans Brott på SVT. Sen hade det var... 12/02 Nu hade det förvisso varit en hel del fler poliser med en hel del fler pistoler som hade knackat på, anledningen till att vi inte gör som USA är för att vi helt enkelt inte behöver det, då vårt land inte är proppfullt av vapen som allt och alla har till... 12/02 Säger inte emot dig heller, mer som ett tillägg. I Sverige känns det mer som man skulle oroa sig för att det sitter en dumskalle som hotar att skjuta sin lillebror med luftpistol ifall han inte omedelbart får lite uppmärksamhet. Får känslan av att klima... 12/02 ...Det han gjort må vara allvarligt men han är 19. Dödsstraff är att ta i. 11/02 det ringer nötrullar flera gånger i månaden med ungefär den nivån av hot, verkliga eller ej. visst, det kan vara så att kulturella och utbildningsmässiga, eller administrativa detaljer ger annat utfall generellt. men allt eller delar av det det är knapp... 11/02
Skicka en rättelse