Förra veckan fick vi reda på att #Sony Online Entertainment sålts till ett investeringsbolag och stöps om till #Daybreak Game Company. Ytterligare ett steg i den här processen är att strukturera om delar av organisationen, vilket innebär att folk nu har förlorat jobben på företagets kontor i Austin och San Diego.

Det som är anmärkningsvärt i just det här fallet är att de bland annat valt att avskeda två personer som är framträdande i utvecklingen av #Everquest Next. Lead content designer Steve Danuser blir av med jobbet, likaså Dave Georgeson som har bossat över hela #Everquest-serien i fem år.

Daybreak hävdar att detta inte kommer påverka nuvarande spel som lanserats eller är under utveckling, men att avskeda så tunga namn som Danuser och Georgeson måste ha någon form av inverkan på utvecklingen.

Daybreak Games - They break games! 12/02 Sant, och efter egna erfarenheter från Landmark blev även jag lite oroad. Prestandan där är ingen höjdare, även om estetiken visar enorm potential (enda MMO:t som teasats där det rent visuella väckt liv i ett stort intresse sen GW2). Jag ställer mig doc... 12/02 Håller med om att om Landmark är riktmärket så blir EQ Next knepigt att leverera. Konceptet bakom EQ Next är riktigt bra men kanske det är ett problem att leverera en voxelvärld med en motor som inte skrevs för ändamålet. 12/02 Det låter som om det måste varit litet hårda ord mellan de sparkade och ledningen, annars kan jag inte se varför någon är så förhastad att man sparkar ledande figurer för ett sådant här projekt, vare sig investeringsbolag eller van speldesigner... Antar... 12/02 Han verkade ju vara en trevlig prick den där David. Det lät ju onekligen för bra för att vara sant, och med tanke på hur extremt dålig performance Landmark har än idag kanske det var det. Man ska ju leverera också, inte bara snacka. Det räcker med en... 12/02 Intressant! Får man kanske efterfråga att ni på FZ redaktionen gräver lite djupare i dessa rykten och kollar om det finns någon sanning i det hela? Och självklart göra ett reportage om det hela ifall det finns något att rapportera. Har nämligen varit... 12/02 RIP Everquest o andra SOE spel, nu ska här styckas upp o säljas till högstbjudande. 12/02 Enligt vissa rykten så sägs det att Everquest Next kört in i en teknisk vägg: att den öppna världen fylld med dynamiska events istället för quests inte fungerar som utlovat. Och att det därför kan vara så att ledningen får gå så att någon annan kan ta... 12/02 Nytt blod vid rodret av EverQuest serien kan nog vara klokt. De har verkligen gjort ett toppenjobb hittils men för att EQ:N ska kunna realiseras och bli det toppen spel det kan bli behövs nog någon med ett färskt nytt perspektiv. EQ serien är bra på vad... 12/02 https://www.youtube.com/embed/mSy5mEcmgwU 12/02
Skicka en rättelse