I höstas slogs spelmässan #Gamex ihop med det internationella serie-, film- och cosplay-eventet #MCM Comic Con, vilket födde ett event kallat Comic Con Gamex. De inblandade är uppenbarligen nöjda med evenemanget och de 30 000 besökarna, för i höst storsatsas det – Comic Con Gamex 2015 går av stapeln i landets största arena för inomhusidrott.

Friends Arena i Solna är alltså platsen för nästa upplaga, efter fem år på Kistamässan strax norr om Stockholm. Flytten till Friends innebär stora möjligheter att utveckla konceptet, säger projektledaren Christian Kullman.

– För att kunna bemöta det ökade intresset kommer Comic Con Gamex i år att flytta till Friends Arena, säger Kullman. Vi ser stora möjligheter att fortsätta växa och utvecklas, och här ges möjlighet till ännu fler utställare, besökare, tävlingar, talents och mycket annat.

FZ på Gamex-mässan 2012.

Årets Comic Con Gamex äger rum den 30 oktober till 1 november, vilket i vanlig ordning är under höstlovet. Vilka utställare som tänker vara med i år är ännu inte klart, men mer information är utlovat till våren. Biljetterna släpps i maj.

Men redan i september vankas Comic Con på svensk mark. Närmare bestämt i Malmö den 11-13 september. Utbud, deltagare och lokal är ännu inte kända.

Gamex-mässan vänder sig till gemene gamer och arrangerades första gången 2010. Den har genom åren lockat åtskilliga besökare som fått testa spel från de flesta stora utgivarna. I april förra året tillkännagavs att Gamex slås ihop med anrika Comic Con, och att första året var något av ett test och att man hade ambitionen att växa. Vilket alltså blir verklighet.