Sen tillkommer bara spelet.

Att #Evolve blir en dyr historia om du insisterar på att köpa extramaterial står klart. Men för notoriska samlare blir den totala kostnaden anmärkningsvärt hög.

Det finns fyra sidor extramaterial att botanisera i på försäljningssajten för Xbox One-versionen av Evolve. På den svenska Xbox-sidan finns totalt 57 objekt, t.ex. nya skins till soldaterna för 20 kr/styck eller skin-paket för tre monster för 70 kr. En del av objekten, t.ex. season pass, ingår i vissa versioner av spelet, och Polygon har räknat ut att det sammanlagda priset på allt dlc-material utöver det som ingår i spelet och dess season pass-varianter uppgår till 60 dollar, eller 500 kronor.

Sen tillkommer själva spelet. Den vanliga, otrimmade konsolversionern kostar från 550 kronor här i Sverige, och med season pass (vilket ger fler monster, skins och annat) stiger priset. Digital Deluxe-versionen till Xbox One kostar i Xbox Store (vilket i nuläget verkar vara den enda butiken som saluför den versionen) 849 kronor.

Så, för Evolve med alla fyra monstren och allt löst extra-dlc får du som minst betala omkring 1350 kronor.

Det ska tilläggas att du inte måste köpa allt extramaterial, och att ytterst få lär känna behov av att äga skins till sina spelkaraktärer och monster. Vidare är det mesta av extramaterialet kosmetiskt och påverkar inte gameplay. Dessutom kommer alla nya kartor släppas utan kostnad.

FZ fick inte tillgång till Evolve förrän spelet släpptes i tisdags. Vi recensionsspelar för närvarande, och räknar med att leverera vår recension i början av nästa vecka som senast.

* Uppdatering: Vi skrev först att det totala dlc-priset låg på 135 dollar (1150 kronor). Det visade sig att Polygon hade räknat ihop priset för samma material flera gånger, detta eftersom det förekommer i flera olika paket. Vi ber om ursäkt för felaktigheten och tackar er som uppdaterat oss med rätt information.

detta skitspel är ju inte ens ensamt värt över 200kr, wth 16/03 Det här är ju bara så jävla rätt... Minns när spelen var klara när de släpptes och man spelade igenom dem som det var tänkt. Eventuellt med gratis uppdateringar/fixar fär saker som inte fungerade så bra, men utan tillägg, extra vapen, skins och skit...... 17/02 Huvudsaken? Va? Huvudsaken är att man ska få ett komplett spel. Inte ett spel som är dåligt för att man sedan måste pröjsa 500-1000 kr för att få tillgång till allt. DLC och Expansioner är åt skogen idag. 16/02 Glad att jag inte köpte det. 14/02 Ja kan vi inte få en artikel på det? Eller varför inte alla extra grejer i cs? De har väl med massa kosmetiskt krimkrams nu för tiden? 13/02 Hade det inte varit så att monster ska komma som DLC så hade jag köpt spelet då det var rätt kul i betan. Men vafan, köpa spelet för 3 monster? Man tröttnar rätt snabbt då. Ne fan, ska det vara ett spel man köper så vill jag inte ha några DLCs av denna... 13/02 ok, medger att det var korkat formulerat. alla spel med DLC funkar naturligtvis exakt som de ska göra sålänge de funkar. ;) men jag måste nog ändå envisas med att tycka att ett spel inte känns komplett när det sparar en såpass betydande del till funktio... 13/02 Den här tråden behöver mer illustrationer. http://i1.kym-cdn.com/photos/images/facebook/000/743/258/be0.jpg 13/02 Måste hålla med många av ovanstående talare. Om nu de flesta av DLC:erna består av skins och kosmetika, så bryr jag mig inte ett skit. Det är ju RÄTT sorts DLC att sälja, onödigt krimskrams för de som vill pimp-up-my-soldier och leka Barbie :) Ja, de... 13/02 Håller med. Egentligen är det förhållandevis lite DLC i jämförelse med de flesta andra spelen som finns ute på marknaden nu. Känns mest bara som att någon bestämt sig för att basha lite när man lika gärna kunde gjort det på Dota 2, Battlefield 4, Battle... 13/02
Skicka en rättelse