Att #Evolve blir en dyr historia om du insisterar på att köpa extramaterial står klart. Men för notoriska samlare blir den totala kostnaden anmärkningsvärt hög.

Det finns fyra sidor extramaterial att botanisera i på försäljningssajten för Xbox One-versionen av Evolve. På den svenska Xbox-sidan finns totalt 57 objekt, t.ex. nya skins till soldaterna för 20 kr/styck eller skin-paket för tre monster för 70 kr. En del av objekten, t.ex. season pass, ingår i vissa versioner av spelet, och Polygon har räknat ut att det sammanlagda priset på allt dlc-material utöver det som ingår i spelet och dess season pass-varianter uppgår till 60 dollar, eller 500 kronor.

Sen tillkommer själva spelet. Den vanliga, otrimmade konsolversionern kostar från 550 kronor här i Sverige, och med season pass (vilket ger fler monster, skins och annat) stiger priset. Digital Deluxe-versionen till Xbox One kostar i Xbox Store (vilket i nuläget verkar vara den enda butiken som saluför den versionen) 849 kronor.

Så, för Evolve med alla fyra monstren och allt löst extra-dlc får du som minst betala omkring 1350 kronor.

Det ska tilläggas att du inte måste köpa allt extramaterial, och att ytterst få lär känna behov av att äga skins till sina spelkaraktärer och monster. Vidare är det mesta av extramaterialet kosmetiskt och påverkar inte gameplay. Dessutom kommer alla nya kartor släppas utan kostnad.

FZ fick inte tillgång till Evolve förrän spelet släpptes i tisdags. Vi recensionsspelar för närvarande, och räknar med att leverera vår recension i början av nästa vecka som senast.

* Uppdatering: Vi skrev först att det totala dlc-priset låg på 135 dollar (1150 kronor). Det visade sig att Polygon hade räknat ihop priset för samma material flera gånger, detta eftersom det förekommer i flera olika paket. Vi ber om ursäkt för felaktigheten och tackar er som uppdaterat oss med rätt information.