Om det är någon del där #Nintendos framgångssaga Wii ligger efter sina konkurrenter i utvecklingen - förutom de tekniska specifikationerna - så är det onlinetjänsten. Visst finns det möjlighet att köpa klassiska spel online och utvecklare har sent om sider även börja lägga till onlinelägen, men jämfört med Playstation 3 och Xbox 360 ligger de i lä. Detta tänker #Nintendo nu ändra på genom ett par radikala förändringar.

Tidigare har det japanska företaget ställt sig negativa till att ta betalt för onlinetjänster och nedladdningsbart material, men efter uttalande på årets GDC är det tydligt att de gjort en helomvändning. Enligt Takashi Aoyama - projektledare på företaget - kommer de snart lansera ett system som gör det möjligt att köpa extramaterial till spel som #Guitar Hero III för Wii Points. Samme man avslöjade också att de kommer implementera möjligheten för spelföretagen att ta betalt för deras onlinetjänster. Det kommer alltså inte handla om en gemensam avgift för alla titlar utan du kommer få betala för de enskilda spel som kräver det.

"Nintendo Wi-Fi Connection Pay And Play" will let users subscribe on a game-by-game basis to certain titles. Nintendo project leader Takashi Aoyama announced the service at GDC, but did not say what upcoming games would require payment for the service, or how much they would cost.

Enligt vgchartz.com såldes det inte ens 6 miljoner N64, men ca 16 miljoner SNES och 22 miljoner GameCube. Wii är redan uppe i GC:s siffror, däremot. Marknaden har växt sen SNES kom, man glömmer ofta det. 03/03 Go Wii! 03/03 Wii:s internettjänst är ju sämst i världen. Ville spela Guitar Hero 3 online i fredags vid 22. Hittade inte en kotte när jag sökte efter motståndare, fast jag tryckte "Any" på alla val. :P Så jävla sämst rätt ut sagt. Samt friendscodes.. USCH! 24/02 Låter rätt så kasst. 24/02 Wii är iaf den största försäljnings framgången sen Snes för nintendo ? För inte ens nintendo 64 sålde väl så mycket. Om man bortser fån nintendos bärbara maskiner då. 24/02 Som jag uppfattat det är Wii Pay & Play är inte samma sak som DLC. De ska ju ha en speciell logga för spel som använder Pay & Play och varför skulle det behövas om det enbart handlade om DLC? 24/02 alla ni som tror att nintendo kommer börja ta betalt för att vara online med sitt wii har fel, detta som dom annonserar är bara för att get utgivare möjlighet att kunna ta betalt för DLC (downloadable content) ungefär som på xbox live och playstation... 24/02 "avgiftsbelagda onlinelägen.", pinsamt. ps jag är inte fattig alls det är bara det att det är så vimsigt med "avgiftsbelagda onlinelägen." när det är gratis till PC. 24/02 Finns ju USB-portar så en extern hårddisk skulle nog funka fint till bonusmaterial. Men om de ska börja ta betalt för online servicen MÅSTE vänkoderna bort. 23/02 jo.. har läst i tror det var en Game Reactor tidning för några månader sen ett rykte om att nintendo ska släppa en 8 gigs hd som ansluts via usb. Men har varken hört eller läst nåt mer om det sen, men man kan ju alltid hoppas. 23/02
Skicka en rättelse