Efter några varv i rykteskarusellen stod det klart att #The Elder Scrolls Online döps om till #The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited och slopar månadsavgiften. Istället får vi en crown store där vi kan köpa prylar. De som oroar sig över potentiell pay-to-win kan kanske lugna sig efter ett inlägg av game director Matt Firor.

Han förklarar att det kommer finnas två typer av föremål till försäljning i butiken: rent kosmetiska och så kallade convenience-prylar. Den sistnämnda kategorin kan till exempel innehålla potions men då kommer de vara lite svagare än de spelarna själva kan tillverka, och generellt ska alla bekvämlighetsföremål vara varianter av sådant man redan kan skaffa sig genom att spela.

– Detta ger spelaren ett val: spendera crown för att få potions nu, eller spela för att tjäna in game-guld och köpa dem hos en vendor, annan spelare eller guild store, förklarar Firor.

Än så länge låter modellen alltså ganska rimlig. Och ni som vandrat i det uppkopplade Tamriel länge kommer inte gå lottlösa: Mask of Cheerful Slaughter hämtar inspiration från Sheogoraths galenskap (se bilden ovan) och kommer delas ut till alla som prenumererat i nio månader. Har du över 300 betalda dagar i bagaget och en aktiv prenumeration när spelet slopar månadsavgiften så får du en tiger att rida på.