Under de sju år vi väntat på Half-Life 3 har nog spekulationerna kring spelet aldrig känts mer trovärdiga.

Först fick vi veta att #Valve ska presentera "Framtidens högpresterande grafik" på GDC i slutet av mars, tillsammans med en rad andra spelmotortillverkare såsom Unity, Unreal Engine och Frostbite. Att som värd inte presentera något nytt i det sällskapet låter lite unket. Samtidigt har Gabe Newell alltid haft ett gott öga till OpenGL, vars uppföljare är den röda tråden på presentationen.

Ett par dagar senare uppmärksammades en kodrad som vi inte behöver en programmerare för att tyda. "Physics_testbench.exe -hl3" känns ju så tydligt som det kan bli. Att den återfanns i den senaste uppdaterigen till #Dota 2, som delvis körs på Source 2-motorn, förstärker tyngden i avslöjandet.

Som grädde på moset var det anonyma mail Valves presstjänst skickade ut som på en enda rad frågade om något var intresserad av att titta på den senaste version av Steam Machines under GDC. Om deras egen satsning på vardagsrumsdatorer verkligen ska lyckas behöver de en "killer app" och få spel skulle kunna sälja hårdvara som #Half-Life 3.

Ingenting är såklart bekräftat, inget "Half-Life 3 confirmed" än, men till och med luttrade spelskribenter som vi vågar hoppas lite.