"Snart kan jättevåldsamma spel finnas i spelhyllorna!" skriver Australiens största nyhetssajt The Age. Ett lagförslag om en ny 18-årsgräns för spel är nu aktuellt i landet där Manhunt, Grand Theft Auto III och Postal är olagliga handelsvaror.

Någon som undrat varför så många spel blir totalförbjudna i Australien? Det är egentligen inte på grund av att folket down under är särskilt tveksamma till spel -- det är bara så deras åldersmärkningssystem funkar.

Spelen graderas av deras Office of Film and Literature Classification, vars skala slutar på "MA15+". Rent praktiskt betyder det att om ett innehåll bedöms som olämpligt för en femtonåring så finns det inget annat att göra än att förbjuda produkten. Tufft för en gamernation som enligt en färsk marknadsundersökning har 50 procent spelare som uppnått myndig ålder.

Professor Jeffrey Brand på Australiens universitet i Bond har hjälpt till med forskning i samband med det nya förslaget. Han påpekar att Australien är "den enda demokratin i världen som inte har en vuxenklassificering för spel".

Japp, det gör sig bra på bild! 25/02 Är bilden (http://www.theage.com.au/ffximage/2008/02/24/rgn_violent_wideweb__470x256,0.jpg) från SoF 3? 25/02 Minns för ett par år sen när postal 2 nyss kommit ut. Då såg jag faktiskt ett fåtal exemplar av det på en spelhylla i en lokal butik här i trakten. Dem såg dock till att få bort dom exemplaren så fort som möjligt för att sedan inte köpa inn flera. Så... 25/02 Bättre sent än aldrig... 25/02 GTA finns ju visst här! Tycker jag ser det hela tiden iaf? osse gör de ju massa reklam för att GTA IV ska snart komma ut i affärerna.. Dock kan jag inte påstå att jag någonsin sett Manhunt eller Postal, inte direkt spel man går å letar efter. Men när... 25/02 Kanske var dags.. 25/02 Skön tolkning! Jag tror snarare det är inställningen emot våld som bidrar till en lugnare miljö. Har man som jag själv besökt länder med stränga regler emot saker som dessa så förstår man vad Boomer menar. 25/02 hehe på tiden :) lol @ australien. 25/02 så du menar att tv-spel/datorspel medmera är grunden till att barn svär och mobba ? tror ju inte jag direkt men det är offtopic angående åldergränsen tycker jag givetvis att en +18 borde införas då när man är 18år är vuxen och borde ha rätt till att spe... 25/02 Hmja. Personligen tycker jag att dom bör låta det vara som det är. Under den tiden jag bodde där så fick man verkligen se att de flesta ungdomarna är.. well. Inte som ungdomarna i andra länder. Det var inga svordomar, ingen mobbning etc. Barn trodde til... 25/02
Skicka en rättelse