Det släpptes inget Need for Speed-spel förra året. Förra gången det hände var 2001, så efter 13 årliga fartfester torde chocken ha varit brutal för seriens mest dedikerade anhängare. Men en brittisk fyrabarnsmor har hittat ett sätt att slippa abstinensen – hon har köpt en Need for Speed-lackad polisbil.

Bilen ägs av den 38-åriga fyrabarnsmamman Rachel Sims och hon använder den bland annat för att köra barnen till skolan, säger hon till BBC. Och det är inga problem att köra en polislackad bil – Dodgens lack går i svartvitt och har blinkande gula ljus, inte blåa, och den saknar siren.

– Jag har blivit stoppad av polisen, säger Rachel Sims, men de kollade och sa att det inte var något problem med bilen. Det går inte riktigt att blanda ihop den med en brittisk polisbil. Den påminner inte alls om en sån. Färgerna är annorlunda och markeringarna är inte självlysande.

Att de båda länderna stavar "Police" likadant på sina respektive språk – brittisk och amerikansk engelska – är uppenbarligen inget problem enligt den brittiska ordningsmakten.

Bilen i fråga, en Dodge Avenger, har tidigare använts för att marknadsföra ett Need for Speed-spel till Playstation 3, skriver BBC. Nummerskylten talar sitt tydliga språk: PS 03 NFS. Det sägs dock inte vilket Need for Speed-spel det rörde sig om spel, men en vild gissning är att det innehöll polisbilar.

Nu undrar vi bara hur mycket rabatt fru Sims fick av EA tack vare sitt efternamn.