Utöver den maffiga trailern för Wargame: Red Dragon har vi, ärligt talat, varit rätt dåliga på att rapportera om #Eugen Systems super-detaljerade strategispel. Detta råder vi bot på genom att meddela att de förra veckan släppte den kostnadsfria expansionen Norse Dragons.

I expansionen får du stifta bekantskap med danska frømandskorpset, en infanterienhet som skrämmer slag på den mest hårdnackade sovjet med sitt spöklika utseende. Hjälper inte detta kan du ju alltid släppa loss Saab Gripen på dem. Norse Dragons bjuder på 60 nya enheter, som tar värvning i den skandinaviska koalitionen.

#Eugen Systems har med sin Wargame-serie riktat in sig på de skrivbordsgeneraler som gillar att sitta framför datorn och studera enheter i detalj för att sedan bygga upp en oslagbar insatsstyrka. I den senaste delen har slagfältet förflyttats österut till Asien.

Blir ju ett jävla kaos om enheter vill fly för minsta lilla fara, men det är rätt jäkla irriterande när ens svindyra Longbow inte flyttar försöker göra något åt inkommande eldgivning. Det är väldigt mycket micromanagement, det är en sak som är säker.... 17/02 Jag har bara ett problem, ja.. två faktiskt.. men att det är satans så svårt känner jag är mitt eget fel.. , och det är att de inte riktigt kan bestämma sig om det skall vara micromanagement eller strategi. Mina upplevelser säger att dina enheter är dum... 17/02 Jag handlade precis RD och kampanjen ar inte mycket att hanga i julgranen. Som nagon, Sille, sa, balansen är inte jättebra. Det känns lite som första Command and Conquer. Fienden spammar dig direkt och av någon outgrundlig anledning sa blåser de tornet... 17/02 Ledsen, men 08: or är värst. 17/02 som 08a tar jag åt mig desto mera utav detta, men finns då inget värre än sundsvallsbor. 17/02 Slog till på ALB så ska jag gotta ner mig med en kopp kaffe efter jobbet idag :) Gillar red storm känslan över att slåss i europa o skandinavien! Lär jag mig hur spelet funkar och blir laddad så slår jag till på red dragon senare! Synd dock att jag miss... 17/02 Det är faktiskt inte så svårt att komma in i det. Speciellt om man kört Ground COntrol eller World in Conflict innan. Liknande tänk fast större kartor. Men det är hyffsat svårt att bli rikigt bra, men så är det väl i de flesta spelen. 17/02 Satt i helgen och kollade youtube på någon engelsk kille som gick igenom dom svenska nya trupperna i spelet. Blev sugen på ett köp, men är lite orolig över hur svårt det är att komma in i spelet. 17/02 Ja det är för kamoflauge, scrimnet, vi använder dem i sverige också. Bryter av konturerna mycket väl och kan användas på olika sätt för att maskera. 17/02 Ja alltså... När de behöver brottas med IED:er tror jag att de inte riktigt använder slöjan. Dessa förband har inte riktigt råd att inte anpassa sin utrustning efter uppgiften. Tror att när de använder sin skräckinjagande slöja så finns det en klok anle... 16/02
Skicka en rättelse