Debatten om hur långt #The Order: 1886 är tog fart i helgen, efter att en person lagt upp en fem och en halv timmar lång (eller kort) genomspelning på Youtube. På andra håll har det hävdats att det går att springa igenom det ursnygga PS4-spelet på under fem timmar. Men uppgifterna står inte oemotsagda – från annat håll sägs att spelet är avsevärt längre.

I forumet Neogaf förs en diskussion om detta, och en sammanräkning av sju påstådda genomspelningar pekar på en snittid på nära 11 timmar – nästan dubbelt så mycket som för den numera raderade Yotube-användaren Playmethrough. Där sägs också att spelets tekniska chef Andrea Pessno gett några riktlinjer kring spellängden: på svårighetsgraden normal bör det ta 8-10 timmar och på hard, eller om du utforskar världen lite mer noga, bör det ta minst 12 timmar. Enligt Pessino kan det vara möjligt att klara spelet på fem och en halv timme, om man rusar igenom det.

Det låter lovande för dig som tänker ta dig an The Order: 1886. Men det ska understrykas att inga av ovanstående uppgifter är säkert bekräftade. Spelet släpps i slutet av veckan, och först då kan vi räkna med säkra uppgifter.

FZ:s recension av The Order: 1886 läser du torsdag eller fredag. Om det inte visar sig vara osedvanligt långt.