Blizzard förenklar för folk med nedsatt färgseende.

#World of Warcraft snart mer tillgängligt för förgblida. I nästa patch, som bär versionsnummer 6.1, ges nya inställningsmöjligheter som ska förenkla livet för personer med defekt färgseende, berättar #Blizzard.

Spelet får en ny sektion där färgblinda kan justera hur text och färger visas, vilket ska minska risken för färgkombinationer som de har svåra att se. Vilket kan vara ganska kritiskt, om vän och fiende verkar ha samma färg. Inställningarna riktar in sig på tre former av defekt färgseende; två för så kallad röd-grön färgblindhet (protanopi och deuteranopi) och en för blå-gul (deuteranopi).

Här kan färgblinda snart göra WoW-livet lite enklare.

Defekt färgseende, eller färgblindhet som det lite missvisande kallas, yttrar sig i nedsatt förmåga att se vissa färger. Det är ofta ärftligt och drabbar uppskattningsvis 8 procent av männen och 1 procent av kvinnorna. På nätet finns massor av enkla tester som ger en fingervisning om ditt färgseende funkar okej, t.ex. här.

Ett annat effektivt test är att köra #World of Tanks med färgbild-hjälpen avslagen. Om du tror dig spela deathmatch... well, du är färgblind

Ja, de tjatar på mig hela tiden när jag spelar. :) 17/02 Du får väl construct additional pylons då. ;) 17/02 Jättebra att Blizzard har börjat uppmärksamma det här! För kanske ett år sen lade de till stöd till Starcraft 2 också. Det är inte perfekt, men det hjälper åtminstone lite. Minimappen är dock fortfarande svår att se färgen på små prickar som pylons för... 17/02 Jag minns inga problem med Mirror's Edge för min del. Lasertag däremot...för en herrans massa år sedan skulle min gymnasieklass göra något skoj. Vi kom överens om att jag skulle sköta bokningen, så jag samlade in pengar, kollade upp busstider, förhandla... 17/02 En funktion jag inte hade klarat Bf spelen utan, som någon nämnde. Sen finns de ju spel som är omöjliga för oss utan denna funktion, som Dod, eller mirrors edge... Usch. Eller lasertag.. 17/02 På ett sett så är jag färgblind. Kan varken se infrarött eller ultraviolett :( 17/02 Det finns nästan oäderliga mixer, färgblinda har, har svårt med nästan alla färger jag :/ Gult är grönt, rött kan va orange, blå kan va lila... inte lätt med all loot i vissa spel. 17/02 Vi vet inte. ;) Problemet är att man inte ser skillnad mellan två färger, t.ex. vissa nyanser av rött och grönt. Det kan ställa till det rejält i spel, om t.ex. fienden är röd och vännerna gröna. 17/02 Det beror på, det är olika från fall till fall. En del har bara en mindre nedsättning, andra kan inte se vissa färger överhuvudtaget. Jag är röd-grönfärgblind och jag har svårt att skilja mellan vissa röda och bruna nyanser, sams svårt att se skillnad... 17/02 Vilken färg är det istället för färgblinda som t.ex inte kan se grönt eller rött? 17/02
Skicka en rättelse