Fortress Fallout är ett dåligt namn om man räds varumärkestvister. Det gör uppenbarligen inte de två personerna bakom mobilspelet med just det namnet. Eller så har de missat att Fallout (och även #Fortress) är ett etablerat varumärke.

Klart är i alla fall att Fortress Fallout inte längre får heta så. #Zenimax, som äger varumärket Fallout och utvecklaren #Bethesda, har skickat Fortress Fallout-utvecklarna Xreal ett brev där man anser att namnet Fortress Fallout är varumärkesintrång, och man uppmanar utvecklarna att stryka ordet "Fallout" från namnet. Efter juridisk rådkivning har Xreal bestämt sig för att göra det. Men, säger man, man gör det för att Bethesda och Zenimax har pengar nog att gå till domstol, men inte de själva.

Jordan Maron, den ena halvan av Xreal, säger i en Youtube-film att det inte finns någon risk att någon skulle missta Fortress Fallout för ett spel som har något att göra med Bethesda-serien, det är betydande spelmässiga skillnader mellan dem.

Fortress Fallout-utvecklaren Jordan Maron förklarar att man måste byta namn på spelet.

Maron menar, inte utan en skopa syrlighet, att Zenimax tenderar att försvara sina varumärken väl aggressivt, och tar upp striden med #Mojang och deras #Scrolls (kontra #The Elder Scrolls) för något år sen som exempel på att en aktör med lite mer pengar faktiskt kan klara sig undan Zenimax anspråk. Han tar däremot inte upp tanken på att Zenimax kanske retar sig på att någon försöker åka snålskjuts på ett väletablerad namn...

Filmen avrundas med lite diskussion i kommentarerna om vad det nya namnet ska bli. Och visst rullar ett av förslagen – Fortress Outfall - fint på tungan? Klart är att spelet blir free2play och ska släppas under årets första kvartal.