Även om #Electronic Arts ännu inte aviserat när det i Nordamerika omåttligt populära partyspelet #Rock Band är tänkt att göra sin europeiska debut tilldrar sig titeln fortsatt intresse på andra sidan Atlanten. Under den gångna veckans utvecklarkonferens GDC i San Francisco avslöjade - något otippat - bundsförvanten #Valve under stökiga former på en nattklubb att man kommer att lansera höstens internetplåga "Still Alive" från [[FPS]]-spelet #Portal som en nedladdningsbar låt till Rock Band - gissningsvis både via [[Xbox Live]] och Playstation Network.

Trots att något exakt lanseringsdatum är ännu inte känt verkar av ett blogginlägg på RockBand.com att döma den vemodiga låten dock ut att vara i det närmaste färdigställd - ett antagande som talar för att den för närvarande väntar på godkännande från #Microsoft respektive #Sony för distribution. Den som redan nu vill se kompositören Jonathan Coulton med tre kollegor framföra låten hittar ett dryga fyra minuter långt filmklipp på videosajten Youtube - notera särskilt publikens nästintill extatiska ovationer.

åh herregud vad tragiskt... 27/02 Shiat, snubblade på tangentbordet? Gav det tre försök - it's still beyond me. Menar inget illa, men det är lite jobbigt att läsa text från Picasso när man vill ha lite snabba nyheter. :) 27/02 Löjligare än att demonstrera något annat spel som på E3 ex? Det är ju samma sak, fast med annorlunda kontroller och spelsätt. Tycker det var lite roligt faktiskt, även om de som visade upp det inte var speciellt bra. 27/02 Svårigheten på expert i Rock Band motsvarar ett tamt "hard" (dvs första låtgrupperna) i Guitar Hero III. Det är avsevärt lättare. 26/02 Testade Rockband för ett par månader sen, det kändes som att det var samma svårighetsgrad som Guitar Hero II. 26/02 Portal må vara ett bra spel, men folk som står på en scen med publik och spelar små plastinstrument är nog bland det löjligaste som finns. Det blir ju inte mindre komiskt av att de inte ens kan spela DET heller. Folk som sitter hemma och spelar Guitar... 26/02 Det är Veronica Belmont och Merlin Mann. Hela gänget är med i senaste TWiT (http://www.twit.tv/133). 26/02 kanske inte så konstigt att de inte kunde spela den. Det var inte direkt några utvecklare av spelet som spelade. Han som sjöng var ju Jonathan Coulton, han på basen var Leo Laporte, tjejen tror jag var en reporter för engadget, och trummisen vet jag int... 26/02 Best song ever! Den slår lätt alla "data-låtar" på radio. Vore fint om dom kunde ersätta denna mot basshunter och köra den lika ofta ist. :P 26/02 Internetplåga? Still Alive är en av de mest hysteriska låtar skrivna på länge, perfekt exempel på hur spel borde sluta. 26/02
Skicka en rättelse