Skulle du besöka en svensk esport-arena om det dök upp?

Även om esporten är mindre i Europa än i exempelvis USA, växer den. Du kan exempelvis se stora evenemang via den historiska reliken tablå-tv. Inom kort görs ett försök i Storbritannien att bredda esporten ytterligare – landet får en arena avsedd för elektroniskt sportande.

Arenan tar en publik på 600 personer och återfinns i biokomplexet Fulham Broadway i sydvästra London. Arrangören räknar med att köra event minst varje helg, och det finns planer på att sälja streaming-möjligheter till övriga Europa.

Bakom arenan står Gfinity, ett företag som startades för två år sedan just för att främja esport och som arrangerar turneringen Gfinity Championship (#Hearthstone, #Starcraft, #CS: GO, #Fifa, med flera spel). Arenan öppnar i mars och föga överraskande går Gfinity Championship av stapeln där kort därpå.

Ja, man börjar ju undra hur mycket faktakoll det är runt artiklarna kring e-sport egentligen :D 18/02 Esport större i USA, sen när? Europa o Asien har alltid legat i framkant när det gäller Esport... 18/02 Det är ju bevisligen en sport, så varför inte kalla det e-sport? OnT: Ganska liten "arena", men det är en bra början, antar jag. Ska de ha turnering i småspel som Fifa men inte DotA? Är det pga underrepresenteringen av britter? 18/02 All the yes! Där jag går på uni! 18/02 Dags krypa fram från under stenen som du levt under minst de senaste tio åren. Det är den korrekta benämningen idag. Sedan om man nu anser att det är en sport eller ej är ju upp till var och en men erkänner man inte esport som en riktig sport så finns... 18/02 Jag har Xbox One till vardagsrummet och Chromecast i sovrummet så min E-sports kick får jag från en 55" med Twitch. Skulle jag gå på bio för att se E-sport? Hmm mycket möjligt, är det live eller inte? Hade inte varit helt fel att se Hearthstone eller... 18/02 Hellre det än O'learys, sålänge de har sprittillstånd :) 18/02 Namnet är redan etablerat så du är några år försent. 18/02 Märkte att artikeln kan vara blockad för icke-prenumeranter. Kontentan är i alla fall att åldersgruppen 16-19 till stor del slutat gå på bio av diverse anledningar och att det finns en plan att börja visa e-sport i biografer som en lösning på detta. De... 18/02 Men kan ni sluta kalla det Esport. Espel eller Etävling borde det heta. 18/02
Skicka en rättelse