I november förra året skulle #Project Cars slira in i våra racinghjärtan. Så blev det dock inte och istället drog utvecklarna #Slightly Mad Studios i handbromsen och sköt upp alltihop till den 20 mars. Men inte heller det datumet kommer spelet hitta ut på vägarna.

Ytterligare ett par veckor i garaget väntar för Project Cars som istället kommer lanseras i all sin prakt den 2 april. Anledningen är ungefär samma som förra gången, då det krävdes mer tid för polering så att de kunde göra en så bra upplevelse som möjligt. Det är den förklaring vi får i ett pressmeddelande där Slightly Mad Studios-chefen Ian Bell uttalar sig.

“Moving a release date was not an easy decision to make, as we know our fans are eager to get their hands-on on Project CARS. But we know that these extra days will allow us to provide the best game experience that our fans deserve. We assure you the wait will be worth it when the game does arrive early April."

Project Cars vänder sig till både simulatorentusiaster och casual-spelare, och vill du veta mer kan du läsa vår förhandstitt.

Tack för att du specificerade lite mer vad du menade. Tyvärr redan försent då PC:n redan är borta och det är PS4 eller WiiU jag har att vända mig till. Får nöja mig med pCars och GT typ av lir tills någon annan tar rejält tag i simulatorracing på konsol 22/02 Får ursäkta mig om jag fick det att låta som om det endast är en sminkad version av Shift 2, vilket det inte är. Fysikmotorn som används i spelet och som ger den del av realism man letar efter påminner om den i Shift 2 och inte det du hittar i mer verkl... 21/02 Man blir ju lite orolig när man tänker på äckliga feelingen från Shift 2, så hoppas azynkron har mer rätt i detta. Bara det är seriösare simulator än GT och Forza så är det ändå ett steg över vad konsolerna erbjuder nu. Men vi får väl se, jag får ju änd... 20/02 Litar mer på mig själv, Wikipedia och andra spelare som delar samma erfarenheter. Saxat från Wikipedia "Physics The game adopts an improved version of the Madness engine, which was the basis for the Need for Speed: Shift titles" 20/02 De optimerar mer och mer i varje build nu. Jag får 3-4 builds i veckan och från och med den sista månaden eller så, så flyter det riktigt bra. 20/02 Nej, här har du fel. Körkänslan är helt annorlunda än Shi(f)t serien. Dessutom har de i princip inte kunnat återanvända någonting även om de ville eftersom copyrighten har satt stopp för det. Det har varit väldigt många requests på både banor, bilar och... 20/02 This! Jag handlade upp mig på Simbin under julrean på Steam och det är förvånande hur väl fysiken håller i de spelen. Det är ett rent nöje att försöka hålla en BMW M3 på Monza-banan. Och, ja, PCars är definitivt inte så casual som de påstår. Visst, de... 20/02 Spelet är långt ifrån färdigt. Tvivlar på att det släpps 2 april. Kan bara önska lycka till och "kör så det ryker"! 19/02 Tror spelet är helt färdigt. Men att säga "vi vill inte skada våran försäljning när GTAV släpps 23Mars så skjuter vi upp det ett par veckor" 19/02 Om du spelat NFS Shift 2 kommer du känna igen fysiken från det spelet. Nog är project cars snyggt men väldigt överhypat och glorifierat som simulator och bilspel. Kanske köper spelet till PC när det blir snorbilligt men i överlag är det inte mycket roli... 19/02
Skicka en rättelse