Att åka motorcykel anses överlag vara ganska så grabbigt och trots att filmen Easy Rider fyllde 45 år förra sommaren är det nog många som nynnar med när Steppenwolfs "Born to be wild" spelas. Kombinera det med spelnörderi och du får en Master Chief-hjälm, som dessutom är godkänd i trafiken.

Vad det kostar att bli ganska så mycket nördigare på din hoj framgår inte av tillverkarens sida och förutom att hjälmen ska vara redo för försäljning i juli hittar vi följande specifikationer:

Klicka för mer information

Exterior Features:

 • Convenient modular design

 • ABS shell with matte UV-protective clear coat

 • Front air intakes reduce shield fogging; rear exhaust vents keep head cool and dry

 • Reflective shield with UV protection

 • Double D-ring nylon chin strap with snap secure

 • Game-authentic deco

Interior Features:

 • Contoured center pad with a design that allows heat to dissipate from the top of the scalp

 • Dual-layer EPS cheek pads for a firm, comfortable fit

 • Center pad and cheek pads are removable and washable

 • Soft, moisture-wicking material

 • Eyeglasses friendly interior

Additional Features:

[ul]
[li]Meets or exceeds DOT standards (FMVSS 49 CFR 571.218)[/li]

[li]Nylon drawstring helmet bag included[/li]

[li]Available in S (55-56 cm), M (57-58 cm), L (59-60 cm), XL (61-62 cm)[/li]

[li]Limited edition

[/li]
[/ul]

Jaha, det var visiret du syftade på. Du kuuuuunde ju ha skrivit det direkt. ;) Jag tänkte mest på hela hjälmformen när jag skrev. 24/02 Jag är bara lite petig :) Den första är inte alls i stort sett samma som dom har på sig i videon, dom har crosshjälmar och den adventurehjälm du länkade används aldrig på crossbanan utan möjligtvis kanske för lite hobby enduro. Kontentan är att man åker... 24/02 Den sista är en traditionell motorcykelhjälm, ja, men den första är i stort sett det vi ser snubbarna i denna videon ha på sig: https://www.youtube.com/watch?v=AEzl2qjCM78 Och tycker du inte någonstans att de hjälmarma påminner mer om Master Chiefs hjäl... 23/02 Ingen av dom är crosshjälmar utan en är en integral och den andra är en adventure hjälm som du extremt sällan ser på en crossbana? 23/02 Perfekt för cosplay! 23/02 Bara för skoj skull fixade jag lite snabbt i Photoshop. Helt olik är ju inte den hjälmen :P 22/02 Lite grön färg och gult glas på den med skärm så har man kommit rätt långt skulle jag vilja påstå :D 22/02 Vilken tycker du är mest likt Master Chiefs hjälm? http://images.esellerpro.com/2189/I/721/94/TX-26-Dual-Sport--Motocross-Helmet-Matt-Black-1.jpg eller http://i.ebayimg.com/00/$%28KGrHqRHJBQFEzL0DlORBRqy,shmuQ~~_32.JPG ? 22/02 Den ser mer fjantig ut på en crossbana och det är definitivt för vägbruk där man kan se alla möjliga udda hjälmar :) 22/02 Jag menade designen. Den skulle se helt okej ut att ha på en crossbana men man ser nog ganska fjantig ut om man har på sig den när man kör motorcykel (som de på bilden ovan). 21/02
Skicka en rättelse