Ny, hemlig grafikkrets skrämmer upp prestandan rejält.

600 procent bättre än DirextX 9. Cpu-kraften utnyttjas 50 procent bättre. Xbox One presterar dubbelt så bra.

Försnacket utmålar DirectX 12 som en smärre revolution för grafiken. Och nu kommer nya rapporter om hur bra det nya programmeringsgränssnittet presterar. #Stardocks Brad Wardell har testat DirectX 12 med en ny, inte namngiven grafikkrets, och han rapporterar om en prestandaökning från 13 bilder/sekund med DirectX 11 till... håll i dig - 120 bilder/sekund med DirectX 12.

Testet gjordes alltså av en specifik sekvens, test av ljussättning och lens-effekter, och det betyder inte att DX 12 kommer öka prestanda mångdubbelt i samtliga spel. Men det förstärker förhandssnacket om att nästa DirectX är något att se fram emot för prestandatörstande gamers.

Brad Wardells kommentar om en "osläppt grafikkrets" bör innebära antingen en variant av #AMD:s förmodade Geforce-dräpare Radeon R9 380X eller #Nvidias nästa toppmodell efter nuvarande Geforce GTX 980. Ovannämnda test kördes med flera Crossfire-ihopkopplade grafikkort. Det har tidigare sagts att DX 12 drar stor nytta av flera processorkärnor på grafikkortet, vilket både Wardells siffror och han själv bekräftar.

DirectX 12 ingår i Windows 10 som släpps (gratis, under vissa förutsättningar) senare i år.

One One One One One One One One....just sayin 22/02 Ja, antal CPU-kärnor inverkar en hel del. Fu hittar i tidigare artiklar här samt Ggl. DX12 verkar nyttja multi CPU-core mkt bättre än DX11. 20/02 Det går säkert undan på en ny, okänd GPU som antagligen är optimerad för DX12 men hur är det med befintlig hårdvara? Microsoft släpper naturligtvis inte en ny api utan avtal med hårdvarutillverkare med planer att sälja massor av nya grafikkort. 20/02 asfalt v1.0 och i min gamla traktor så gjorde jag 10km/t men med asfalt v2.0 och en ferrari så gjorde jag 300km/t! 20/02 Vettetusan, ser mer fram mot Valve och GDC om jag ska vara ärlig. 20/02 Har använt det i drygt ett halvår nu, känns som en uppdatering av Windows 7 i stort sett, å har man Windows 7 så får man det gratis förutsatt att man inte har en företags/student version, så det är inte mycket som talar emot som det ser ut just nu. 20/02 Testet var troligen skräddarsytt för DirectX 12. 20/02 Hur snabb en linseffekt är har inget med vilket grafikapi du använder att göra. Det görs oftast i ett endaste ritanrop och är i en fullskärmseffekt där i stort sätt 100% av tiden ligger i pixelshadern, oftast bundet av textursampling. Snubben snackar... 20/02 Är nästa windows ett nöje att använda såsom xp eller win7 så blir det svårt att motstå. Annars blir det lätt att motstå tills man blir tvingad till uppgradering. 20/02 Med tanke på att Windows 10 kommer vara en gratis uppgradering för många så finns det ingen anledning att inte hoppas, särskilt om man sitter på en burk med flera grafikenheter. Jag tror inte folk riktigt förstår hur stor grej detta är om det nu väl gör... 20/02
Skicka en rättelse